Αλλάζει στρατηγική η BriQ Properties
Αλλάζει στρατηγική η BriQ Properties

Αλλάζει στρατηγική η BriQ Properties

Σε υψηλότερα yields στοχεύει η εταιρεία.
Ειρήνη Θεοφανίδου
14.09.2020

Σε υψηλότερες αποδόσεις της τάξης του 8% - 8,5% από τον κλάδο των βιομηχανικών ακινήτων (αποθήκες, logistics) επικεντρώνεται η στρατηγική της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ για το επόμενο διάστημα.

Η εισηγμένη, όπως ανακοίνωσε η κα. Αννα Αποστολίδου CEO της εταιρείας κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς ένα μεγάλο project στην περιοχή του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα την δημιουργία ενός Logistics Center συνολικής επιφάνειας 20.764 τ.μ Το έργο αναπτύσσεται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 57.5 στρεμμάτων όπου αγόρασε το προηγούμενο διάστημα έναντι €3,456 εκατ. Η συνολική επένδυση θα αγγίξει τα €13,1 εκατ. Το Logistic centre είναι σύγχρονα κατασκευασμένο, από προκατ μπετόν και πυροπροστασία υποκατηγορίας Ζ3 σε όλο το κτίριο που το καθιστά μοναδικό για την εν λόγω αγορά.

Όπως αποκάλυψε η κα. Αποστολίδου η BriQ βρίσκεται σε συζητήσεις για το εν λόγω ακίνητο το οποίο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για μίσθωση. «Εχουμε δώσει έμφαση στον κλάδο των Logistics γιατί βλέπουμε και εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας ότι όχι μόνο είναι ανθεκτικός αλλά παρουσιάζει και άνοδο στις τιμές των ενοικίων και στην ζήτηση» είπε χαρακτηριστικά η ίδια και συμπλήρωσε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση και για τυχόν ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν και στα παραδοσιακά κτίρια γραφείων αλλά και στα ξενοδοχεία».Ανοίγει το ξενοδοχείο στο Κολωνάκι

Τις πύλες του μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει, εν μέσω μιας δύσκολης ομολογουμένως συγκυρίας για τον τουριστικό κλάδο, το νέο ξενοδοχείο της BriQ με την επωνυμία «The Modernist». Πρόκειται για ένα boutique hotel 40 δωματίων το οποίο διαχειρίζεται ο επιχειρηματίας Κώστας Καρατζάς, ιδιοκτήτης και του αντίστοιχου «The Modernist» στη Θεσσαλονίκη.

Η επένδυση, όπως είπε η κα. Αποστολίδου η οποία έγινε εξ ολοκλήρου από τον μισθωτή έφθασε το €1,5 εκατ. περίπου. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Ιωάννου Γενναδίου 4 και Υψηλάντου, στο Κολωνάκι και προηγουμένως στέγαζε την καναδική πρεσβεία. Πουλήθηκε στον τουρκικό όμιλο Dogus και το 2018 πέρασε στην ιδιοκτησία της Briq Properties ΑΕΕΑΠ.