Αναβολή για Σεπτέμβριο της έκθεσης τέχνης στην Ελβετία Art Basel
Αναβολή για Σεπτέμβριο της έκθεσης τέχνης στην Ελβετία Art Basel

Αναβολή για Σεπτέμβριο της έκθεσης τέχνης στην Ελβετία Art Basel

Άλλο ένα πλήγμα στην Art Basel και στoν ιδιοκτήτη της, τον όμιλο MCH Group: λόγω της πανδημίας, οι οργανωτές ανέβαλαν για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο την κύρια έκθεση τέχνης στην Ελβετία.
RE+D magazine
26.01.2021

Η έκθεση λαμβάνει χώρα κάθε Ιούνιο και πλέον προγραμματίζεται για τις 23 με 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Πλέον, η κύρια έκθεση - φυσιoλογικά λαμβάνει χώρα κάθε Ιούνιο - προγραμματίζεται για τις 23 με 26 Σεπτεμβρίου 2021. Πέρυσι, τόσο η έκθεση στη Βασιλεία της Ελβετίας όσο και στο Miami Beach ακυρώθηκαν.

«Αν και η πρώτη φάση των προγραμμάτων εμβολιασμού ξεκίνησε σε πολλά μέρη του κόσμου τον προηγούμενο μήνα, το 2021 είναι μια χρονιά στην οποία παραμένει περίπλοκος ο προγραμματισμός λόγω πολλών αβεβαιοτήτων» ανέφερε, σε ανακοίνωση, ο διευθυντής της έκθεσης Marc Spiegler.

«Μετά από προγράμματα εμβολιασμού επί δέκα μήνες, αναμένουμε ευρεία διεθνή συμμετοχή στην έκθεσή μας στη Βασιλεία τον Σεπτέμβριο, διότι όλες οι συζητήσεις μας στον κόσμο της τέχνης, δείχνουν ισχυρή επιθυμία να δει κανείς τέχνη δια ζώσης και να έχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με την παγκόσμια πολιτιστική σκηνή» πρόσθεσε.

Η Art Basel ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να οργανώνει φέτος διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους. Τον Μάρτιο, θα παρουσιάσει την «OVR: Pioneers», διαδικτυακή έκθεση αφιερωμένη σε καλλιτέχνες οι οποίοι «άνοιξαν νέους ορίζοντες αισθητικά, κοινωνικο-πολιτικά ή, ως προς τη σύλληψη».

Τον Ιούνιο, θα παρουσιάσει νέα διαδικτυακή έκθεση χωρίς να έχει προσδιοριστεί προς το παρόν το θέμα της. Και τον Νοέμβριο, τη διαδικτυακή έκθεση «OVR: 2021», αποκλειστικά με φετινά καλλιτεχνικά δημιουργήματα.