Ανάβουν μηχανές οι μπουλντόζες στο νησί του Σκορπιού

Ανάβουν μηχανές οι μπουλντόζες στο νησί του Σκορπιού

Στην τελική ευθεία το μεγαλεπίβολο έργο ύψους €165 εκατ. για την δημιουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας.
RE+D magazine
04.01.2021

Με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ξεκινούν και επίσημα οι εργασίες για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικής μονάδας στο νησί του Σκορπιού.

Το έργο ύψους €165 εκατ. που «τρέχει» η οικογένεια Ριμπολόβλεφ στην οποία ανήκει το άλλοτε ησυχαστήριο του Αριστοτέλη Ωνάση είχε πάρει το περασμένο καλοκαίρι το «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με την έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οσον αφορά στο Project που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα στρατηγικών επενδύσεων το 2018, η εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ θα παραδώσει κτιριακές εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχειακό κατάλυμα, μεμονωμένες πολυτελείς κατοικίες, άλλες κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων, αμφιθέατρο, λιμενικά έργα, ελικοδρόμιο και βιοδυναμική φάρμα, συνολικής δόμησης 17,765 m2.2 και βοηθητικών εγκαταστάσεων (οδικό δίκτυο, μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού και θαλασσινού νερού, Υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης υγρών αποβλήτων, χώροι στάθμευσης οχημάτων κ.α.).