Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη τουριστική επένδυση των Κυπρίων στη Τριόπετρα
Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη τουριστική επένδυση των Κυπρίων στη Τριόπετρα

Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη τουριστική επένδυση των Κυπρίων στη Τριόπετρα

Τι προβλέπει η έγκριση καταλληλότητας για την πολεοδόμηση της έκτασης
Share Copy Link
RE+D magazine
27.02.2019

Ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση έκτασης 1.215,29 στρεμ. ιδιοκτησίας "EMERALD DEVELOPMENTS" στη θέση Τριόπετρα του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την καταλληλότητα της έκτασης για το σκοπό αυτό.

 Η έκταση βρίσκεται εντος εγκεκριμένης ΠΕΡΠΟ με προβλεπόμενο μέσο συντελεστή δόμησης 0,4. Η αρτιότητα των οικοπέδων, δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 500 τμ ενώ το ποσοστό των κοινοχρήστων – κοινωφελών χώρων θα πρέπει να ανέρχεται στο 50% του συνόλου της έκτασης. Στην έγκριση υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μνημεία που υπάρχουν εντός της ιδιοκτησίας ( συγκρότημα σταύλων, ο ναός του Αγίου Βασιλείου και τρία αλώνια)

 Η πολεοδομηση των 1.215,29 αποτελεί την δευτερη φάση του συνολικού σχεδιασμού της εταιρείας η πρώτη φάση της οποίας αφορά την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 155 δωματίων πολυτελών δωματίων σε έκταση 270 στρ 

 Απο το συνολο των δωματίων τα  29 θα είναι σουίτες και τα έξι πολυτελείς βίλες Δεδομένου ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία, πάνω από τα μισά από τα δωμάτια θα έχουν τη δική τους πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα.

 Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει αίθουσα θαλασσοθεραπείας (spa) επιφάνειας 2.700 τ.µ. Θα κατασκευαστεί ακόµη γήπεδο γκολφ εννέα οπών, αλλά και συνεδριακό κέντρο 1.400 τ.µ