Από Σεπτεμβρη ο ανάδοχος για το mega-ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ
Από Σεπτεμβρη ο ανάδοχος για το mega-ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ

Από Σεπτεμβρη ο ανάδοχος για το mega-ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η φάση της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου για το μέγα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ που αφορά στην ανάπτυξη υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband (UFBB), με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
RE+D magazine
23.06.2021

Ολοκληρώθηκε η φάση της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου

 

Οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στην α φάση καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14:00 και συγκεκριμένα οι:

 

  1. Wind Ελλάς 
  2. Vodafone 
  3. ΔΕΗ
  4. Άβαξ
  5. Ένωση Εταιρειών Μυτιληναίoς - ΜΕΤΚΑ EGN LTD
  6. ΙΝΤΡΑΚΟΜ
  7. ΟΤΕ
  8. Ένωση Εταιρειών «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή . - Grid Telecom 

 

Το UFBB αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά έργα ΣΔΙΤ στην Ευρώπη. Έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με τα 300 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση. Το UFBB δημιουργεί περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit».
 

Η προκήρυξη του εμβληματικού έργου ΣΔΙΤ Ultra-Fast Broadband (UFBB) σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς δράσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την ουσιαστική αναβάθμιση της συνδεσιμότητας και την προώθηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας. Το UFBB, μαζί με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή της υλοποίησης διαδρόμων 5G, της ανάπτυξης υποθαλάσσιων καλωδίων, των ενδοκτιριακών υποδομών και των μικροδορυφόρων, καθώς και με άλλες δράσεις μικρότερης εμβέλειας, συνιστούν μια ομπρέλα συντονισμένων δράσεων που θα επιτρέψουν τη γρήγορη μετάβαση της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο «Κοινωνία των Gigabit» και θα επιτρέψουν την υλοποίηση ακόμα περισσότερων σύγχρονων υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

 

Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και αναθέτουσα αρχή η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Η πρόσκληση θα είναι ανοικτή μέχρι Στις 17η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14:00 καλούνται οι φορείς  που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά και συγκεκριμένα τους:

• Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία
• Vodafone Πάναφον Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών
• Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία
• Άβαξ Ανώνυμη Εταιρεία Εργοληπτική Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων
• Ένωση Εταιρειών Μυτιληναίoς Ανώνυμη Εταιρεία - ΜΕΤΚΑ EGN LTD
• ΙΝΤΡΑΚΟΜ Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών
• Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία
• Ένωση Εταιρειών «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία» Α.Ε. - Grid Telecom Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία