Βρέθηκε επενδυτής για το Ξενία στην Κύθνο
Βρέθηκε επενδυτής για το Ξενία στην Κύθνο

Βρέθηκε επενδυτής για το Ξενία στην Κύθνο

Αίσιο τέλος για τέσσερις διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ
RE+D magazine
23.07.2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τέσσερις διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ αποφέροντας συνολικά έσοδα ύψους 4.242.660 ευρώ.


Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν Πλειοδότες  μέσω του e-Auction για το Ξενία της Κύθνου για το κτίριο γραφείων στην Ιπποκράτους για το οροδιαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και για το πρώην Ειρηνοδικείο στα Καλάβρυτα

Μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια του Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου


Στον επιχειρηματία ισραηλινής καταγωγής κ. Avraham Ravid πέρασε για 99 χρόνια το Ξενία Κύθνου ο οποίος πλειοδότησε στο τελευταίο διαγωνσιμό του ΤΑΙΠΕΔ προσφέροντας 2.862.510 ευρώ. Ο κ. Ravid  πρόκειται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Ξενία ως και τις δυο Ιαματικές Πηγές , “Κάκαβος” και  “Άγιοι Ανάργυροι”, με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο σεβόμενος πάντα την ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μεγάλους αρχιτέκτονες Chr. Hansen και Er.Ziller ως και τις ομορφιές και τις ανάγκες της περιοχής”.

Το “Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου” είναι το πρώτο σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο στην Ελλάδα και το μοναδικό στην περιοχή των Κυκλάδων

Το διατηρητέο – μνημειακό συγκρότημα διαθέτει Υδροθεραπευτήριο στο οποίο βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά, που αποτελούνται από 14 ατομικούς μαρμάρινους χωνευτούς λουτήρες, ένα υδρομασάζ και βοηθητικούς χώρους (αίθουσες αναμονής κ.λπ).

Εντός του ακινήτου, επίσης, υπάρχουν οι δύο αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές, η αλατούχα των Αγίων Αναργύρων και η σιδηρούχα του Κακκάβου. Μεταξύ του ακινήτου και της παραλίας, παρεμβάλλεται οικοδομικό τετράγωνο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου αφήνοντας ανεμπόδιστη τη θέα προς τη θάλασσα από το Ξενία και το Υδροθεραπευτήριο.

Στο τελευταίο διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεχθεί μία δεσμευτική οικονομική προσφορά από το επενδυτικό σχήμα “AMALIA DEVELOP & INVEST UG” η οποία όμως ήταν κατώτερη του εύρους αποτίμησης του ακινήτου Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Ταμείο ζήτησε την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, όμως, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν ανταποκρίθηκε και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος

Για την πώληση οροφοδιαμερίσματος Γ’ ορόφου σε πολυώροφο κτίριο στην Αθήνα (Αιόλου & Ερμού), πλειοδότησε η Cosmopolitan Επενδύσεων ΑΕΕ με προσφορά 281.150 ευρώ.

Πώληση πρώην Ειρηνοδικείου

Για την πώληση του πρώην Ειρηνοδικείου στην Κλειτορία Αχαϊας (διώροφο κτίσμα), ο Δήμος Καλαβρύτων με προσφορά 145.000 ευρώ. Πρόκειται για κτίριο  συνολικής  επιφανείας  589,87 τ.μ. σε οικόπεδο 1 στρέμ.