Εγκαινιάστηκε η νέα μαρίνα στις Μπενίτσες της Κέρκυρας
Εγκαινιάστηκε η νέα μαρίνα στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

Εγκαινιάστηκε η νέα μαρίνα στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

Εγκαινιάστηκε η νέα μαρίνα στην περιοχή Μπενίτσες στην Κέρκυρα σε μια δύσκολη τουριστικά χρονιά στην οποία, όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το "στοίχημα" της ανάκαμψης.
RE+D magazine
06.07.2021

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002 και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών.

Το καταφύγιο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς.
 
Ο υπουργός Τουρισμός κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε, πως «στόχος είναι η προστιθέμενη αξία που δίδεται με τέτοιου είδους ανάπτυξη, που συμβαίνει σε 11 περιοχές της χώρας μας, ανάμεσα τους και οι Μπενίτσες». Μάλιστα, επισήμανε πως η ολοκλήρωση του καταφυγίου, αποτελεί «άθλο, καθώς όπως λένε οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί, πέρασαν 17 χρόνια και παραπάνω, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να αποδώσει».
 
Τέλος, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η μαρίνα των Μπενιτσών θα βοηθήσει τον τουρισμό στην Κέρκυρα και το Ιόνιο.
 
Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κέρκυρας Στ. Γκίκας και Δημ. Μπιάγκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.