Εγκαίνια για το πολυτελές συγκρότημα One Athens
Εγκαίνια για το πολυτελές συγκρότημα One Athens

Εγκαίνια για το πολυτελές συγκρότημα One Athens

Επίσημη πρώτη έκανε χθες το βράδυ το εντυπωσιακό κτίριο πολυτελών κατοικιών One Athens στο Λυκαβηττό
RE+D magazine
18.03.2014

Eπίσημη πρώτη έκανε χθες το βράδυ το εντυπωσιακό κτίριο πολυτελών κατοικιών One Athens στο Λυκαβηττό, μια επένδυση που υλοποίησε η εταιρεία Κυκλάμινο Α.Ε. του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη.

Επίσημη πρώτη έκανε χθες το βράδυ το εντυπωσιακό κτίριο πολυτελών κατοικιών One Athens στο Λυκαβηττό, μια επένδυση που υλοποίησε η εταιρεία Κυκλάμινο Α.Ε. του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη.

Χθες το βράδυ δόθηκε ένα εντυπωσιακό πάρτι για την παρουσίαση των πολυτελών σπιτιών που συνολικά κόστισαν πάνω από 70 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του κτιρίου που στέγαζε τα γραφεία Δοξιάδη στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Η είσοδος είναι σαν το λόμπι ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Στο ισόγειο υπάρχει ακόμη χώρος παιχνιδιού 100 τ.μ. αίθουσα συσκέψεων για 12 άτομα, η πισίνα και το χαμάμ.

Τα πέντε διαμερίσματα που βρίσκονται ψηλότερα από τα υπόλοιπα 19, έχουν επίσης πρόσβαση σε ιδωτική πισίνα, σπα και στους κήπους της ταράτσας. Το μέγεθος των διαμερισμάτων ξεκινά από 77 τ.μ. και φτάνει στα  721 τ.μ. Σε έκταση 1,7 στρεμμάτων κτίστηκαν τα 11.700 τετραγωνικά μέτρα. Το οκταώροφο συγκρότημα περιλαμβάνει 26 πολυτελείς κατοικίες.


Το κτίριο διαθέτει πλούσια ιστορία. Αρχισε να κατασκευάζεται από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα-πολεοδόμο Κωνσταντίνο Δοξιάδη το 1957 στην οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι.

Υπήρξε τμηματική κατασκευή τεσσάρων κτιρίων και λόγω της τμηματικής κατασκευής η τελική μορφή του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1970 και απαιτήθηκε η έκδοση 19 αδειών.

Το κτίριο στέγασε τις Σχολές Δοξιάδη (εκεί λειτούργησε η πρώτη σχολή σχεδίου, όπως και ο πρώτος υπολογιστής στην Ελλάδα) και τα τελευταία χρόνια ήταν η έδρα των εταιρειών Δέλτα Πληροφορική και Unisystems