Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την "Αγια Σοφιά"
Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την "Αγια Σοφιά"

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την "Αγια Σοφιά"

Οι νέες βελτιωμένες μελέτες "άνοιξαν" το δρόμο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
RE+D magazine
26.07.2017

Ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου για τη νέα ποδοσφαιρική της "στέγη" βρίσκεται η ΑΕΚ.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, μετά από ενδελεχή τεχνικό και πολεοδομικό έλεγχο, το Υπουργείο  προχώρησε στην έκδοση άδειας δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνολικής επιφανείας 29.505,78 τμ μετά και την υιοθέτηση των κατευθύνσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, που καθιστούν το κτίριο πιο φιλικό περιβαλλοντικά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι νέες μελέτες είναι βελτιωμένες τόσο σε σχέση με το ύψος του κτιρίου (20,30μ - χαμηλότερο κατά 2 μέτρα) όσο και σε σχέση με την ομαλότερη ένταξή του στον περιβάλλοντα χώρο και τη βελτίωση της μορφολογίας των όψεών του (τα τοξωτά ανοίγματα απλοποιούνται και μετατρέπονται σε ορθογώνια, ο κεντρικός κορμός παίρνει μεγαλύτερη κλίση προς βελτίωση της πλαστικότητας της όψης).

Επιπλέον, επιλέγεται ως υλικό επικάλυψης πλέγμα ορθογωνικής διάτρησης, που δημιουργεί διαφάνεια η οποία επιτρέπει τη διάχυση του φωτός στον περιβάλλοντα χώρο και παρέχει στους επισκέπτες του γηπέδου τη δυνατότητα θέασης προς την πόλη. Τέλος, έχει γίνει απλοποίηση των εισόδων του γηπέδου συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμισή του.