Ελεύθερη πτώση για την Attica Bank στο ταμπλό
Ελεύθερη πτώση για την Attica Bank στο ταμπλό

Ελεύθερη πτώση για την Attica Bank στο ταμπλό

Μέσα στον Οκτώβριο θα κριθούν οι εξελίξεις για την ΑΜΚ ύψους €240 εκατ. που δρομολογεί.
RE+D magazine
30.09.2021

Με το limit down "φλέρταρε" κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Attica Bank στο χρηματιστηριακό ταμπλό μετά την προσαρμοσμένη τιμή στα €4,80 και το reverse split (1 νέα μετοχή για κάθε 60 παλαιές).

Η μετοχή της τράπεζας ανέκτησε λίγο από το χαμένο έδαφος και μετά τη 1:30 υποχωρούσε κατά 17% με όγκο στα 53 χιλιάδες τεμάχια. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αναλυτές της αγοράς για να γίνει αντιληπτή η πτώση στην αποτίμηση της Attica Bank αρκεί να σημειωθεί ότι το σημερινό χαμηλό στο €3,44 μετά το reverse split είναι τα 0,057 λεπτά και το πρόσφατο υψηλό και το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας στο €0,096 είναι το €5,79.

Ουσιαστικά είναι μία απώλεια 40% μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα εχθές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προπαρασκευαστικής διαδικασίας που διενεργείται με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, - η οποία περιλάμβανε και την πρόσκληση προς επενδυτές για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, - κατα την οποία ελήφθησαν εμπιστευτικές επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε μη δεσμευτική βάση.

Με την υποστήριξη των συμβούλων της, «AXIA Ventures Group Ltd» και «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και των νομικών γραφείων Orrick Herrington & Sutcliffe LLP (αλλοδαπό δίκαιο) και Ποταμίτης – Βεκρής (Ελληνικό Δίκαιο) θα προβεί σε έλεγχο, περαιτέρω διευκρίνιση και αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών και των επιμέρους στοιχείων τους προκειμένου να σχεδιαστεί η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, που θα εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον της τράπεζας και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €240 εκατ. που δρομολογει θα κριθούν μέσα στον Οκτώβριο.