Ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ΑΕΕΑΠ για το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι
Ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ΑΕΕΑΠ για το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι

Ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ΑΕΕΑΠ για το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι

Το ενδιαφέρον των μεγάλων εγχώριων ΑΕΕΑΠ προσέλκυσε ο διαγωνισμός των ακινήτων της Ektasis Development που είχε εχθές καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών.
Share Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
12.02.2021

Οι συμμαχίες για το οικόπεδο "φιλέτο" της Ektasis Development.


Η διαδικασία για τα 50 ακίνητα της εταιρείας εκτυλίχθηκε κανονικά και οι προσφορές είναι κανονικά να ανοίξουν στις 17 Φεβρουαρίου 2021, όμως, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες και το ενδεχόμενο να μπουν στον... "πάγο" και να μην αποσφραγιστούν έως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων βάση του ΦΕΚ 534/Β/10-2-2021, που προσδιορίζει τις απαγορεύσεις του νέου lockdown.

Ανάμεσα στα ακίνητα που εκποιούνται βρίσκεται και ένα οικόπεδο 17.000 τ.μ. στο οποίο περιλαμβάνεται και το "κουφάρι" της Kodak στο Δήμο Αμαρουσίου. Αυτό ήταν και εκείνο που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον τόσο της Prodea Investments με "σύμμαχο" την Dimand όσο και της άλλης μεγάλης ΑΕΕΑΠ της Noval του ομίλου Βιοχάλκο από κοινού με την επενδυτική Brooklane, ενώ στο "παιχνίδι" μπήκαν και ο Ομιλος Μυτιληναίου και η ολλανδική TEN Brinke.

Το ακίνητο βρίσκεται σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό κόμβο της Αττικής και η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από γραφεία υψηλών προδιαγραφών. Πάντως, προσφορές κατέθεσαν διάφοροι φορείς και για τα υπόλοιπα ακίνητα της εταιρείας στους 15 συνολικά πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν. Οι προσφορές σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κινηθούν στα 17 εκατ.ευρώ. Eπι του ακινήτου υπάρχουν δάνεια που έχουν δοθεί από τρεις συστημικές τράπεζες.

Κάποιες από τις παραπάνω εταιρείες αναμένεται να καταθέσουν προσφορά στον διαγωνισμό για τον πύργο που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο κοντά στην Βουλιαγμένης στο Ελληνικό ο οποίος πήρε παράταση για τις 19 Φεβρουαρίου. 

Σημειώνεται ότι σύμβουλος της ειδικής διαχείρισης και της όλης διαδικασίας είναι η PwC.