Επανεκκίνηση σε πάνω από δέκα αναπτύξεις της Evergrade
Επανεκκίνηση σε πάνω από δέκα αναπτύξεις της Evergrade

Επανεκκίνηση σε πάνω από δέκα αναπτύξεις της Evergrade

Η εταιρεία είχε "παγώσει" από τέλος Αυγούστου ορισμένα από τα έργα της λόγω καθυστερήσεων σε πληρωμές.
Share Copy Link
RE+D magazine
25.10.2021

Πήραν μπρος οι μπουλντόζες του κινεζικού ομίλου Evergrade σε πάνω από δέκα έργα που είχε "παγώσει" σε διάφορες πόλεις της χώρας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters η εταιρεία μετά την αποπληρωμή των τόκων ομολόγου φαίνεται πως συνεχίζει αν και με πιο ήπιους ρυθμούς την δραστηριότητά της. Ο developer ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Wechat ότι ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης ενώ σε άλλα κτίρια προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Με την κίνησή της την περασμένη εβδομάδα να καταβάλει 83,5 εκατ. δολάρια σε τόκους ομολόγου, η Evergrande εξασφάλισε μία ακόμα εβδομάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους που ελλοχεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.

Η εταιρεία είπε στις 31 Αυγούστου ότι ορισμένα έργα είχαν "παγώσει" λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές σε προμηθευτές και εργολάβους και ότι βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για να συνεχίσει την κατασκευή τους. 

Τα προβλήματα της Evergrande προκάλεσαν κλυδωνισμούς σε όλο τον κινεζικό κλάδο ακινήτων των 5 τρισεκ. δολαρίων, που σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της οικονομίας, οδηγώντας εταιρίες στη χρεοκοπία καθώς και σε υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης. Η κρίση χρέους της βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση των προβλημάτων.