Επένδυση άνω των 80 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο στη Μύκονο
Επένδυση άνω των 80 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο στη Μύκονο

Επένδυση άνω των 80 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο στη Μύκονο

Ελπίδες για ολοκλήρωση του έργου σε δύο χρόνια
Share Copy Link
RE+D magazine
10.07.2018

Η Μύκονος παραμένει η πιο «hot» αγορά για επενδύσεις στον τουρισμό και παρά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες φαίνεται να έχει ανάγκη κι από άλλες.

 

Ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί των Ανέμων ζητά πεντάστερα, πολυτελή ξενοδοχεία. Ετσι, μια νέα επένδυση που θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ βρίσκεται στα σκαριά από την Intrakat του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και την βρετανική εταιρεία London & Regional Properties.

Οι δύο εταιρείες συμμαχούν για να φτιάξουν στον Πλατύ Γιαλό ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 150 κλίνες. Το έργο δρομολογείται σε έκταση 100 στρεμμάτων σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή περιοχή στο νησί. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, εφόσον οι αδειοδοτήσεις δεν κολλήσουν, είναι η τουριστική μονάδα να λειτουργήσει την τουριστική σεζόν του 2020. 

Υπενθυμίζεται οτι η εταιρεία London & Regional Properties αγόρασε πρίν από δυο χρονια το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΝΔΑ ΑΞΤΕ, ιδιοκτήτριας του πεντάστερου ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Rhodes, στην Ιξιά της Ρόδου  έναντι 30,55 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τις τράπεζες το οποίο ανερχόταν στο ποσό των 23,2 εκατ. ευρώ.

Η Intrakat η οποία σε συνεργασία με τη Fraport εκτελεί τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Μυκόνου στο πλαίσιο της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων πέρυσι ξεκίνησε την λειτουργία του το 5άστερου Branco των 21 δωματίων στην ίδια περιοχή.