Έργα ΣΔΙΤ €310 εκατομμυρίων για 12 δικαστικά μέγαρα
Έργα ΣΔΙΤ €310 εκατομμυρίων για 12 δικαστικά μέγαρα

Έργα ΣΔΙΤ €310 εκατομμυρίων για 12 δικαστικά μέγαρα

Την κατασκευή επτά νέων και την ανακατασκευή πέντε υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη ενέκρινε η η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.
RE+D magazine
12.03.2021

Tα έργα αφορούν στην κατασκευή 7 νέων και την ανακατασκευή 5 υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων.


Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 310 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν την κατασκευή επτά νέων και την ανακατασκευή πέντε υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη. Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται τον Μάιο του 2021 και αναθέτουσα Αρχή για τα τρία έργα Δικαστικών Μεγάρων θα είναι η Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Συγκεκριμένα τα έργα ΣΔΙΤ που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

Κεντρική Μακεδονία

Στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται η κατασκευή τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στις Σέρρες, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Κεντρική Ελλάδα 

Στην Κεντρική Ελλάδα προβλέπεται η κατασκευή δύο Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, καθώς και η ανακατασκευή τριών υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, συνολικού προϋπολογισμού 69 εκατομμυρίων ευρώ.

Κρήτη

Στην Κρήτη προβλέπεται η κατασκευή των δύο Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 121 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας, Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο αν. υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης.