"Ζωντανεύει" το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου
"Ζωντανεύει" το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου

"Ζωντανεύει" το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου

Ολοκληρωμένη μελέτη που αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο κατέθεσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς σε στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
RE+D magazine
26.11.2020

Το έργο είναι προϋπολογισμού €14,5 εκατ. και θα δημοπρατηθεί από τον ΟΣΕ το α' εξάμηνο του 2021.
Το έργο, προϋπολογισμού €15,4 εκατ. που θα δημοπρατηθεί από τον ΟΣΕ το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα ενώσει και πάλι την Κόρινθο, το Άργος και το Ναύπλιο σε περίπου μία ώρα.

Το έργο περιλαμβάνει:

– την προσθήκη νέων υλικών επιδομής σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.

– την εγκατάσταση συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης επιπέδου Sil-4, στους Σταθμούς Κορίνθου και Άργους.

-την εγκατάσταση 42 νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4.

– την τοποθέτηση πεζοδρομίων ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης ατόμων με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις γέφυρες.

-την αναβάθμιση των αποβαθρών και του περιβάλλοντος χώρου των σταθμών Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Άργους ώστε να είναι συμβατές στα ΑΜΕΑ.

– την αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης των κτιρίων των σταθμών Μυκηνών και Άργους ώστε να διαμορφωθούν χώροι ΑμεΑ.

– την ανακατασκευή του Σ.Σ. Χιλιομοδίου ώστε να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες προδιαγραφές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην σύσκεψη που είχαν Περιφέρεια και διοίκηση ΟΣΕ απασχόλησε και το θέμα της επαναλειτουργίας του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής, Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα και η διασύνδεσή του με βιομηχανικές περιοχές. Μάλιστα γι αυτή την γραμμή, θα εκπονηθεί μελέτη αξιοποίησης του Μετρικού́ Σιδηροδρομικού́ Δικτύου Πελοποννήσου από τον ΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στην οποιά θα αναλυθούν τόσο τα οικονομοτεχνικά́ στοιχεία της χρήσης της γραμμής, όσο και τα ευρύτερα οφέλη της επαναλειτουργίας της, καθώς και πιθανούς εναλλακτικούς τρόπούς προσέλκυσης και ιδιωτικών επενδύσεων.