Η Ecos Μελετητική ΑΕ αναλαμβάνει το έργο ΣΔΙΤ στον Ταυρωνίτη Ποταμό Χανίων
 Η Ecos Μελετητική ΑΕ αναλαμβάνει το έργο ΣΔΙΤ στον Ταυρωνίτη Ποταμό Χανίων

Η Ecos Μελετητική ΑΕ αναλαμβάνει το έργο ΣΔΙΤ στον Ταυρωνίτη Ποταμό Χανίων

Το έργο έχει χαρακτηριστεί "εθνικού επιπέδου" από το αρμόδιο υπουργείο.
RE+D magazine
12.10.2021

Εγκρίθηκε από την Διεύθυνση αντιπλημμυρικών έργων και εγγειοβελτιωτικών έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η ανάθεση του έργου ΣΔΙΤ με τίτλο «Εργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη ποταμού Π.Ε Χανίων» στην εταιρεία Ecos Μελετητική ΑΕ.

Η εταιρεία κατέθεσε προσφορά η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό σύμβασης €167.400,00 (εκ των οποίων €135.000,00 για υπηρεσίες και €32.400,00 για Φ.Π.Α. 24%).

Πρόκειται για ένα έργο που προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης με τους Δήμους Πλατανιά και Κισάμου. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει σχετική αναφορά από τον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή στην παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, πως το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία συστήματος δύο φραγμάτων στον Ντεριανό και στον Σεμπρωνιώτη διασυνδεδεμένων με σήραγγα, καθώς και του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού από τα Παπαδιανά έως την Δυτική Κίσαμο.

Για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο με απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών χαρακτηρίστηκε Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό στις 3/10/2019, υπάρχει έκτοτε μια συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, στις οποίες διαβιβάστηκαν και τα παραδοτέα του σχετικού Ερευνητικού Έργου για την επικαιροποίηση του σχεδίου αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης.

Για την δρομολόγηση του έργου η Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της.