Η Volotea θα πετά από την Αθήνα σε 11 προορισμούς
Η Volotea θα πετά από την Αθήνα σε 11 προορισμούς

Η Volotea θα πετά από την Αθήνα σε 11 προορισμούς

«Απογειώνεται» από την Αθήνα, με στόλο που αποτελείται εξολοκλήρου από Airbus, προς 11 προορισμούς η Volotea, η εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη.
RE+D magazine
25.06.2021

Οι προσφερόμενες θέσεις εφέτος υπερβαίνουν τις 350.000


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία της εκπροσώπου της Volotea, Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα των πτήσεών της στην Αθήνα για το 2021, με σύνολο 11 προορισμών: Μπάρι, Ντουμπρόβνικ, Ηράκλειο, Λυόν, Μασσαλία, Μύκονος, Ρόδος, Σαντορίνη, Στρασβούργο, Βενετία, Βερόνα.

Οι προσφερόμενες θέσεις φέτος υπερβαίνουν τις 350.000, ενώ από την έναρξη της δραστηριοποίησής της στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει προσφέρει συνολικά 1,3 εκ. θέσεις. Για το 2022, η εταιρεία ήδη διαθέτει στο σύστημα πωλήσεών της 3 νέα δρομολόγια: το Κάλιαρι, τη Γένοβα και το Σπλιτ.

Επιπλέον, η Volotea αντικατέστησε τα Boeing 717 με δύο A319 στη βάση της Αθήνας, προσφέροντας περισσότερες θέσεις ανά πτήση (156 έναντι 125 θέσεων). Τον Ιανουάριο, η Volotea επιτάχυνε την αντικατάσταση του στόλου της με την πρόωρη θέση εκτός λειτουργίας 14 αεροσκαφών Boeing 717 και ο στόλος της αποτελείται έκτοτε εξ' ολοκλήρου από αεροσκάφη Airbus (40 αεροσκάφη: 20 A319 και 20 A320). Ως εταιρεία που πετά αποκλειστικά με Airbus (Airbus-only carrier), η Volotea διαθέτει πολλαπλά πλεονεκτήματα, όπως ενιαία αδειοδότηση πιλότων, μειωμένο κόστος συντήρησης, απλουστευμένο προγραμματισμό, πιο εύκολη παρακολούθηση και έλεγχο σε όλες τις περιοχές και, πρωτίστως, ασφάλεια και σημαντικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο προμηθευτών.

Τέλος, σύμφωνα ανακοίνωση της εταιρείας, η Volotea θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα αλλαγής πτήσης χωρίς χρέωση (Free Flights Changes option), καθώς και κάλυψη "Covid-19 Coverage". Για κάθε πτήση που κλείνει ο πελάτης μέσω της ιστοσελίδας (ή της εφαρμογής της εταιρείας) και επιβεβαιώνεται ως τις 31 Ιουλίου 2021 για πτήσεις που αναχωρούν ως τις 31 Οκτωβρίου 2021, θα υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθεί η ημερομηνία χωρίς χρέωση "flight change fee". Η εταιρεία εγγυάται επιπλέον την πλήρη επιστροφή σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος COVID-19 βάσει PCR test έως και 14 ημέρες πριν από την πτήση.