Ιρλανδέζικη start-up δημιουργεί "φορητούς" γραφειακούς χώρους
Ιρλανδέζικη start-up δημιουργεί "φορητούς" γραφειακούς χώρους

Ιρλανδέζικη start-up δημιουργεί "φορητούς" γραφειακούς χώρους

Μέσω εφαρμογής σε κινητό μπορεί κάποιος να μισθώσει τον χώρο για όσο διάστημα θέλει
RE+D magazine
21.10.2021

Ενα νέο μοντέλο γραφειακών χώρων προωθεί η νεοφυής Ιρλανδέζικη εταιρεία Nooka Space η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές που έφερε η πανδημία του Covid-19 στους χώρους εργασίας παγκοσμίως.

Υιοθετώντας ένα μοντέλο μικρών, τεχνολογικά αναβαθμισμένων και προσιτών γραφειακών χώρων επιχειρεί να λειτουργήσει μέσω εφαρμογής σε κινητά ως μια πλατφόρμα τύπου "airbnb" για γραφεία προσελκύοντας τους εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως και με υβριδικό σύστημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μάλιστα πρόσφατα την επέκτασή της στη Ρουμανία (μια από τις πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έχει παρουσία) με τα "έξυπνα - προσιτά γραφεία" (smart proximity offices) στα οποία μπορεί να εργαστεί κάποιος εξ αποστάσεως για ορισμένο χρονικό διάστημα αλλά και να τα... δει ως επένδυση. Στην Ρουμανία η εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα πέντε γραφεία αυτής της κατηγορίας στην Cluj-Napoca και το Βουκουρέστι.

Οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή της Nooka Space για κινητά για να έχουν πρόσβαση στα έξυπνα γραφεία και να μπορούν να τα μισθώσουν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι τόσο η πρόσβαση, όσο και η θέρμανση, η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, ο φωτισμός αλλά και οι πληρωμές μπορούν να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής για κινητά, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει ειδικά σχεδιασμένο σύστημα απολύμανσης του χώρου και καθαρισμού του αέρα ώστε να διατηρείται το επίπεδο υγιεινής υψηλά.

Με το σύστημα αυτό η νεοφυής εταιρεία απευθείνεται τόσο σε ιδιώτες που θέλουν να μεταφέρουν το γραφείο τους προσωρινά εκεί όσο και σε εταιρίες ή τοπικές αρχές που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους τοπικό δίκτυο έξυπνων γραφείων προς όφελος των εργαζομένων τους.

Η Nooka έχει παρουσία σε Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελβετία.