Ισχυρά κέρδη €692 εκατ. για την Deutsche Bank το β' τρίμηνο
Ισχυρά κέρδη €692 εκατ. για την Deutsche Bank το β' τρίμηνο

Ισχυρά κέρδη €692 εκατ. για την Deutsche Bank το β' τρίμηνο

Ανοδικά κινήθηκε η κερδοφορία στο β' τρίμηνο του 2021 για την γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.
RE+D magazine
28.07.2021

Οι προβλέψεις για ζημιές από δάνεια ανήλθαν σε μόλις 75 εκατ. ευρώ από 761 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέγραψε κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2012. Τα καθαρά κέρδη προς απόδοση στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 692 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 77 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 372 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Deutsche στηρίχθηκαν από τη μείωση των προβλέψεων για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από την COVID-19. Οι προβλέψεις για ζημιές από δάνεια ανήλθαν σε μόλις 75 εκατ. ευρώ από 761 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της επενδυτικής τράπεζας αποτέλεσαν ισχυρό θύλακα εν μέσω της έκρηξης των εταιρικών συμφωνιών, με τα έσοδα να εκτινάσσονται 166% στα 111 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των εσόδων από τη διαχείριση ενεργητικού και τις προμήθειες συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση των κερδών.

Τα αποτελέσματα αποτελούν καλά νέα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος ξεκίνησε το 2019 μία μεγάλη αναδιάρθρωσή της τράπεζας που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την κατάργηση 18.000 θέσεων εργασίας.

«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να συνεχίσουμε την πειθαρχημένη υλοποίηση του μετασχηματισμού, τρίμηνο με τρίμηνο», δήλωσε ο Ζέβινγκ.

Οι επενδυτές αναρωτιούνταν πόσο βιώσιμη θα είναι η πρόοδος καθώς η τράπεζα συνεχίζει να καταβάλει προσπάθειες για να ενισχύσει την κερδοφορία της μετά από σειρά ετών που κατέγραφε ζημιές. Η Deutsche έχασε μερίδιο αγοράς σε μία σειρά βασικών υπηρεσιών στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic, δείχνοντας ότι η ανάκαμψή της είναι εύθραυστη.

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας σημείωσαν πτώση 11% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη μετά την αναδιάρθρωση της Deutsche πριν από δύο χρόνια, αλλά αντίστοιχη μείωση κατέγραψαν και οι αμερικανικές τράπεζες.