Καθοριστικό βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου
Καθοριστικό βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου

Καθοριστικό βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου

Εγκρίθηκε το δάνειο και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την απαλλοτρίωση των 27 στρεμμάτων πρασίνου και διατηρητέων ακινήτων.
22.10.2021

Tο πλέον καθοριστικό βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αφού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση των 27 στρεμμάτων πρασίνου και των διατηρητέων ακινήτων που βρίσκονται εντός του Κτήματος.

Έτσι, το Κτήμα Φιξ περνά στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρκο – από τα μεγαλύτερα στην Αττική  – πάρκο Πρασίνου, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: "Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο μας, αποτελούσε για δεκαετίες όραμα και επιδίωξη κάθε Ηρακλειώτισσας και κάθε Ηρακλειώτη.

Ο Δήμος μας έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει το Κτήμα Φιξ, αφού πέτυχε ένα πολύ  λογικό τίμημα, ώστε να περάσει στην κυριότητα των δημοτών.  Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του Κτήματος Φιξ και υλοποιούμε αυτό που δεν έγινε δεκαετίες τώρα. Ειδικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, που περιμέναμε - και κάποιοι περιμένουν ακόμα – να το αγοράσουν άλλοι για λογαριασμό μας, μένοντας, δυστυχώς, στην αναμονή.

H σημερινή Δημοτική Αρχή μετατρέπει αυτό το όνειρο δεκαετιών σε πραγματικότητα και αποκτά το Κτήμα Φιξ με τις δυνάμεις του Δήμου".