Κατασκευή αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου
Κατασκευή αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου

Κατασκευή αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου

Δρομολογήθηκε το έργο κατασκευής αγωγού ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, με την προγραμματική σύμβαση ύψους 600.000 ευρώ την οποία συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου.
RE+D magazine
11.05.2021

Η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής είναι ύψους €600.000.

Πρόκειται για μία αντιπλυμμυρική παρέμβαση η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την κατασκευή δικτύου αποστράγγισης και απορροής των ομβρίων προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των λιμναζόντων υδάτων τα οποία προκαλούν σημαντικά προβλήματα υδρολίσθησης στα κινούμενα οχήματα.

Με αφορμή το έργο και δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών. Σ' αυτό το πλαίσιο, χωρίς χρονοτριβές και ιεραρχώντας το βαθμό επικινδυνότητας σε περιοχές της Περιφέρειάς μας, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την καλύτερη θωράκιση των πόλεών μας.

Το Μαρούσι αποτελεί έναν μητροπολιτικό κέντρο και στις προτεραιότητές μας ήταν να δώσουμε λύση στο έντονο πρόβλημα με τα λιμνάζοντα όμβρια ύδατα στο κέντρο της πόλης, με τα απαραίτητα έργα αποστράγγισης, με στόχο την καλύτερη προστασία και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της πόλης».