Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Ελληνικό
Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Ελληνικό

Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Ελληνικό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Ελληνικό, προκειμένου να μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ από το ελληνικό δημόσιο.
RE+D magazine
17.12.2020

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Ελληνικό
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στο 22ο Capital Link Invest in Greece Forum, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας, θα υλοποιηθούν οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη, -οπου θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο κτίριο στην Ελλάδα, ύψους 200μ., το οποίο έχει σχεδιαστεί από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, σε τμήμα του Πολεοδομικού Κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, καθώς και σε ένα σημαντικό τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν την πρώτη πενταετία θα ξεπεράσουν τα 1,5 δισ. ευρώ.

"Στο Ελληνικό", ανέφερε ο κ.Αθανασίου, "θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D Hub) για το οποίο βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις για την υλοποίησή του και μία έξυπνη πόλη στο Ελληνικό, σε όλα τα επίπεδα, από τον έλεγχο της κυκλοφορίας, μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια, την «έξυπνη» διαχείριση νερού, το Internet of Things"

"Όραμά μας είναι, να κάνουμε το Ελληνικό ένα φάρο ξένων άμεσων επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών. Ήδη ανακοινώσαμε πριν από δύο εβδομάδες την πρώτη μας στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ", επισήμανε ο κ.Αθανασίου, τονίζοντας ότι "είμαστε επαρκώς καλυμμένοι κεφαλαιακά για τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης και έχουμε ήδη δύο μεγάλες τράπεζες, την Eurobank και την Πειραιώς στο πλευρό μας". Μεταξύ άλλων έχει συμφωνηθεί η άντληση δανειακών κεφαλαίων από τις δύο τράπεζες ύψους έως 879 εκατ. πλέον ποσού ύψους έως 303 εκατ. για κάλυψη ΦΠΑ.

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/