Με γοργούς ρυθμούς η β' φάση των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό
Με γοργούς ρυθμούς η β' φάση των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό

Με γοργούς ρυθμούς η β' φάση των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό

Εχουν πραγματοποιηθεί 90 κατεδαφίσεις κτιρίων σε έκταση 66.500 τ.μ κατά την πρώτη φάση των εργασιών.
RE+D magazine
11.10.2021

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το μεγαλεπίβολο έργο της Lamda Development στο Ελληνικό.

Η εταιρεία πριν από λίγες εβδομάδες πήρε την έγκριση της «Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕ.ΠΕ.Μ) για την εγκατάσταση και λειτουργία εργοταξιακών χώρων εξυπηρέτησης της 2ης φάσης κατεδαφίσεων και εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά».

Σύμφωνα με την Lamda έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των κατεδαφίσεων όπου μόνο στο τελευταίο τρίμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί 90 κατεδαφίσεις κτιρίων σε έκταση 66.500 τετραγωνικών μέτρων. Λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του  περιβάλλοντος, την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και διαχείριση των υδάτων καθώς σειρά άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων, λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο άναψε το «πράσινο φως» για την 2η φάση κατεδαφίσεων που προβλέπει τη δημιουργία δυο εργοταξιακών χώρων ΚΕ1 και Ε2 σε περιοχές που προβλέπει το σχέδιο της εταιρείας.

Ο πρώτος εργοταξιακός χώρος έχει έκταση 51,4 στρέμματα και θα περιλαμβάνει 10 προκατασκευασμένους οικίσκους των 24 τ.μ, τέσσερις χημικές τουαλέτες, χώρο στάθμευσης για ΙΧ και μηχανολογικό εξοπλισμό, τέσσερις σπαστήρες, πλάστιγγα και χώρο απόθεσης αδρανών.

Ο δεύτερος εργοταξιακός χώρος θα έχει συνολικό εμβαδόν 175,2 στρέμματα έχει ήδη αδειοδοτηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του (147,9 στρ.) και χρησιμοποιηθεί για τις κατεδαφίσεις της 1ης φάσης ενώ στην παρούσα φάση προβλέπεται η επέκτασή του κατά 27,3 στρέμματα και θα περιλαμβάνει ότι και ο πρώτος. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εργοταξιακοί χώροι, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ΤΕ.ΠΕ.Μ, εμπίπτουν εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, σε εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ή σε περιοχή  του  Δικτύου Natura 2000, εκτός ζωνών πλημμύρας και εκτός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με την πορεία των εργασιών της α' φάσης του έργου.