Με παραδοσιακή συνταγή η νέα επένδυση της Πανγαία στην Κρήτη
Με παραδοσιακή συνταγή η νέα επένδυση της Πανγαία στην Κρήτη

Με παραδοσιακή συνταγή η νέα επένδυση της Πανγαία στην Κρήτη

Μαζι με την Dimand μετατρέπουν σε ξενοδοχείο το παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΑ
RE+D magazine
04.06.2019

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Πάνω σε αυτό φαίνεται πως επενδύουν η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η εταιρεία ανάπτυξης Dimand οι οποίες δρομολογούν νέα τουριστική επένδυση στα Χανιά της Κρήτης.


Μετά τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Moxy Patra Marina που βρίσκεται στην Πάτρα οι δυο εταιρίες προχωρούν μαζί σε μια νέα επένδυση μέσα από την οποία θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας. Μάλιστα, η εισηγμένη προχώρησε για το λόγο αυτό στις 31 Μαΐου 2019 στην εξαγορά του 40,0% των μετοχών της εταιρείας «ALPHA Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» θυγατρικής της Alpha Bank έναντι  €3.472 χιλ. με το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, να έχει περιέλθει στο κοινό σχήμα που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. 

Η εταιρεία έχει στην κατοχή της από το 2015 δύο οικόπεδα στα Χανιά συνολικής επιφάνειας 11,4 χιλ. τ.μ σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων, στον χώρο της ΑΒΕΑ στην Νέα Χώρα. Ήδη κατά την διαρκεια των επίσημων εγκαινίων του Moxy -Moxy Patra Marina o Διευθύνων Συμβουλος της Dimand κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος αναφερόμενος στο ύψους €150 εκατ πλάνο της εταιρείας στο ξενοδοχειακό χώρο τα επόμενα τρία χρόνια έκανε λόγο για επένδυση ύψους €70 εκατ. που αφορά στην δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στα Χανιά. 

Στο οικόπεδο διατηρείται μέρος του συγκροτήματος του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ το οπόιο έχει χαρακτηρισθεί ως «νεότερο μνημείο» από την Αρχαιολογική Υπηρεσία καθώς ήταν η πρώτη ελαιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο. Ο χαρακτηρισμός αφορά το λεβητοστάσιο με το μηχανοστάσιο των δύο καπνοδόχων και του σωζόμενου μηχανολογικού εξοπλισμού εντός του λεβητοστασίου, καθώς αποτελούν μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας στην περιοχή των Χανίων.