Με Σουηδικό «αέρα» χτίζει το χαρτοφυλάκιό της η Premia Properties
Με Σουηδικό «αέρα» χτίζει το χαρτοφυλάκιό της η Premia Properties

Με Σουηδικό «αέρα» χτίζει το χαρτοφυλάκιό της η Premia Properties

Στα €200 εκατ. από €110 εκατ. που είναι σήμερα αναμένεται να φθάσει εφέτος η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia Properties, όπως θα ονομαστεί πλέον η Pasal Development.
Share Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.02.2021

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Γεωργιάδη η αξία του χαρτοφυλακίου αναμένεται να φθάσει εφέτος τα €200 εκατ.


Σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης κατά την διάρκεια της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με μοναδικό θέμα την αλλαγή επωνυμίας στόχος του βασικού μετόχου του Ελληνοσουηδού Ηλία Γεωργιάδη (ιδιοκτήτης της Sterner Stenhus) είναι η αξία της περιουσίας της εταιρείας να φθάσει τα €500 εκατ. τα επόμενα χρόνια. Όπως είπε η διοίκηση η Premia Properties σκοπεύει τον Απρίλιο να προχωρήσει σε νέα ΑΜΚ η οποία θα γίνει σε μετρητά και εισφορά σε είδος.

Σε ποια ακίνητα εστιάζει

Όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Κώστας Μαρκάζος η εταιρεία εστιάζει στην εκμετάλλευση εμπορικών ακινήτων μεγάλου εμβαδού (big box), στο retail, τα Logistics αλλά και τα ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα που επικεντρώνονται στην υγεία, την περίθαλψη και την εκπαίδευση. Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε σχετικά ότι: «είναι μια νέα αρχή για την Pasal, έχουμε πετύχει ήδη τους πρώτους στόχους μας και σήμερα διαθέτουμε με ένα χαρτοφυλάκιο περίπου €120 εκατ.

Πιστεύουμε στην ελληνική αγορά ακινήτων και σχεδιάζουμε νέες επενδύσεις όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια. Η πανδημία έχει θέσει νέα δεδομένα και στο real estate,  ωστόσο, στους τομείς όπου δραστηριοποιούμαστε δεν υπάρχει ιδιαίτερος αντίκτυπος. H εμπειρία μας και από τη Σουηδία μας έχει δείξει ότι πρέπει να εξετάζουμε την ποιότητα των μισθωτών και η Premia έχει αυτή τη στιγμή αξιόπιστους μισθωτές».  Για την ίδια την εταιρεία, ο μέσος όρος απόδοσης των ακινήτων της αυτή τη στιγμή είναι κοντά στο 8% περίπου και «για τα ακίνητα που θα αποκτηθούν στο μέλλον σκοπεύουμε να έχουμε πάνω από 7,5%, ανάλογα με την περιοχή και την κατηγορία (logistics, βιομηχανικά, εμπορικά ακίνητα)».