Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα απέκτησε η Thomas Cook
Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα απέκτησε η Thomas Cook

Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα απέκτησε η Thomas Cook

O όμιλος επικεντρώνεται στην αύξηση των επενδύσεων σε ξενοδοχεία που του ανήκουν άμεσα
RE+D magazine
14.05.2019

Δύο νέα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα, απέκτησε κοινοπραξία της Thomas Cook υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments (TCHI) σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας


Η κοινοπραξία αγόρασε το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια, και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την επωνυμία της Thomas Cook, καθώς και μια έκταση στην Κω, στην οποία η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook's Club 250 δωματίων, για το επόμενο καλοκαίρι, 

Εκτός Ελλάδος η κοινοπραξία προχώρησε στην εξαγορά και του ξενοδοχείου Sunwing Arguineguin στο Gran Canaria, δυναμικότητος 250 δωματίων.

Με τις τελευταίες εξαγορές αυτές σηματοδοτούν το γεγονός ότι η κοινοπραξία έχει σχεδόν διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της μέσα σε ένα χρόνο, σε εννέα τοποθεσίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.
 
Η TCHI ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της πέντε ξενοδοχεία, σε κοινοπραξία με την εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων LMEY και έχοντας συμφωνήσει εκ των προτέρων να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων στις Βαλεαρίδες. 

Με τις νέες προσθήκες συμπληρώνονται συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τον χειμώνα, η TCHI επένδυσε €7 εκατ. στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο, για την ανακαίνισή του, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα στο ξενοδοχείο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

Στα πλάνα της κοινοπραξίας είναι μέχρι το 2021 να διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 10-15 ξενοδοχεία.
 
Η TCHI θα ανοίξει, αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο νεόκτιστο Casa Cook στην Ίμπιζα, ενώ έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους €91 εκατ. από τράπεζες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Tράπεζα Πειραιώς. Η κοινοπραξία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο.

Σημειώνεται οτι Thomas Cook ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στη Βρετανία έχει ξεκινήσει διαδικασία πώλησης όλων των δραστηριοτήτων αρχής γενομένης της αεροπορικής της εταιρείας θέλοντας να επικεντρωθεί στην αύξηση των επενδύσεων σε ξενοδοχεία που της ανήκουν άμεσα. 

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετά σχήματα μεταξύ των οποίων η κινεζική Fosun που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook μέσω της γαλλικής εταιρείας ταξιδίων Club Med