Νέες επενδύσεις €25,3 εκατ. από την Εθνική Πανγαία
Νέες επενδύσεις €25,3 εκατ. από την Εθνική Πανγαία

Νέες επενδύσεις €25,3 εκατ. από την Εθνική Πανγαία

Απέκτησε την εταιρεία Καρόλου ΑΕ η οποία έχει δυο ακίνητα στην Πάτρα και χαρτοφυλάκιο 9 ακινήτων στην Ιταλία.
RE+D magazine
23.12.2016

Την επενδυτική της δραστηριότητα συνεχίζει η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ μέσω της ολοκλήρωσης δύο συναλλαγών, συνολικού ύψους €25,3 εκατ. όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Πανγαία απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας Καρόλου ΑΕ,  που έχει στην κατοχή της δύο ακίνητα στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος €3,7 εκατ.

Επίσης, ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα, κ.ά.), έναντι συνολικού τιμήματος €21,6 εκατ. Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα, μεταξύ άλλων, σε διεθνούς φήμης εταιρείες.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος, Αριστοτέλης Καρυτινός, ανέφερε ότι «οι ως άνω αποκτήσεις συνεχίζουν την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα της Πανγαία κατά την τελευταία τετραετία, εντάσσονται πλήρως στη στρατηγική της Πανγαία για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν την είσοδό της, ως θεσμικού επενδυτή, σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».