Ξεκινά διαγωνισμός για την συντήρηση του οδικού δικτύου Δ. Ικαρίας
Ξεκινά διαγωνισμός για την συντήρηση του οδικού δικτύου Δ. Ικαρίας

Ξεκινά διαγωνισμός για την συντήρηση του οδικού δικτύου Δ. Ικαρίας

Το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας €600.000 (με ΦΠΑ).
Ειρήνη Θεοφανίδου
02.11.2021

Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικής Ικαρίας» εκτιμώμενης αξίας €600.000 (με ΦΠΑ) ξεκινά η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Κύριο μέρος των εργασιών αφορά ασφαλτικές εργασίες σε τμήματα που το οδόστρωμα παρουσιάζει έντονες φθορές (καθιζήσεις, λακκούβες κλπ.).

Οι εργασίες αφορούν στην διάστρωση μιας στρώσης ασφαλτικού, πάχους 5 εκατ. Α265, επί του υπάρχοντος ασφαλτικού οδοστρώματος. Όπου απαιτηθεί θα κατασκευαστεί τμηματική ισοπεδωτική ασφαλτική στρώση σε διάφορα σημεία του δρόμου, ενώ σε άλλα θα γίνει αποξήλωση της υπάρχουσας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας (φρεζάρισμα), όπως αυτά θα επιλεχθούν κατά την κατασκευή του έργου από την επίβλεψη.

Γενικότερα σε όλο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Ικαρίας, θα εκτελεστούν εργασίες με σκοπό την βελτίωση της βατότητας, και την άρση της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών των οδών, επουλώσεις λάκκων με ασφαλτόμιγμα, εργασίες αποκατάστασης σήμανσης και τοποθέτησης ή τυχόν αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, εργασίες αποκατάστασης ή συμπλήρωσης - επέκτασης τεχνικών έργων (κρασπεδορείθρων, τοιχίων αντιστήριξης κλπ), τμηματικά και όπου χρειαστεί στο σύνολο του προαναφερόμενου οδικού δικτύου, ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών ορίζεται η 25η Νοεμβρίου ενώ η αποσφράγιση τους θα γίνει την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στις 10.00.