Ξεκινούν τα έργα για το ξενοδοχείο στην Κολοκοτρώνη
Ξεκινούν τα έργα για το ξενοδοχείο στην Κολοκοτρώνη

Ξεκινούν τα έργα για το ξενοδοχείο στην Κολοκοτρώνη

Εγkριση δόμησης και για το Μέγαρο Αθηνογένους
Share Copy Link
RE+D magazine
29.11.2018

Αδεια δόμησης πήρε το διατηρητέο κτίριο επι της Κολοκοτρώνη και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την μετατροπή του σε boutique hotel και τη λειτουργία του μέσα στο 2019


Πρόκειται για ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού το οποίο έχει εκμισθώσει η Intrakat από τα τέλη του 2017 για 20 χρόνια και δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 από το Συμβούλιο Αμυνας, με μηνιαίο μίσθωμα στα 40.000 ευρώ.

 Tο ξενοδοχείο συνολικής επιφανείας 3.890.45τμ αναπτυσσεται σε πέντε ορόφους και δύο υπόγεια και θα διαθέτει 45 δωμάτια, bar restaurant με εξωτερική αυλή, γυμναστήριο παιδότοπο και spa.

 Εγριση δόμησης και για το Μέγαρο Αθηνογένους

 Εγκριση δόμησης πήρε και το ιστορικό διατηρητέο μνημείο το Μέγαρο Αθηνογένους στην Σταδίου 50 για την ανέγερση νέου πολυόροφου κτιρίου συνολικής επιφανείας 4.770,52τμ  

 Στο οικόπεδο ιδιοκτησίας KORONIVA,APURE,BOYACA,LAGADIA συμφερόντων, κατά της πληροφορίες της εφοπλιστικής οικογένειας Προκοπίου, βρίσκονται εκτός από το διατηρητέο άλλα δύο κτήρια, τα οποία θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα ανεγερθεί πολυώροφο κτήριο. Το Μέγαρο Αθηνογένους -ένα από τα επιβλητικότερα κτήρια της αθηναϊκής αστικής τάξης στα χρόνια της βασιλείας του Γεωργίου Α- θα αποκατασταθεί πλήρως.

Το νεόδμητο πολυώροφο κτήριο θα συνδέεται με το διώροφο νεοκλασικό, και προκειται να λειτουργήσει σαν κτήριο γραφείων