Οι μεγιστάνες του real estate
 Οι μεγιστάνες του real estate

Οι μεγιστάνες του real estate

Οι "βαρόνοι" του κλάδου των ακινήτων έγιναν πιο πλούσιοι καθώς τα χαρτοφυλάκιά τους ανέκαμψαν από το "κακό" 2020.
Share Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
07.10.2021

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην «φιγουράρει» εφέτος στη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών που καταρτίζει το περιοδικό Forbes, αλλά οι συμπαίκτες του μεγιστάνες του real estate αύξησαν τις περιουσίες τους τόσο σε «καυτές αγορές» όπως το Palm Beach, όσο και σε άλλες που εξακολουθούν να ανακάμπτουν όπως η Νέα Υόρκη

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται με περιουσία που φθάνει τα $2,5 δισ., δηλαδή μειωμένη κατά $400 εκατ. από αυτήν του τελευταίου προσώπου που συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα. Το 2020, ο Τραμπ κατέλαβε την 339η θέση στον κατάλογο, όμως, σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του μειώθηκε κατά $600 εκατ. αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του κορονοϊού.

Πέντε συνάδελφοί του δισεκατομμυριούχοι του κλάδου των ακινήτων στη Ν. Υόρκη καθώς και οι developers της Silicon Valley, Richard Peery και John Arrillaga επίσης έπεσαν από την εφετινή λίστα του Forbes. Συνολικά οι 24 μεγιστάνες του real estate στην εφετινή λίστα φθάνουν τα $122 δις. σχεδόν $4 δις. λιγότερα από τους 32 το 2020.

Παρά την συνεχιζόμενη κρίση από την πανδημία του Covid-19 και την καθυστέρηση της επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία τους οι Αμερικάνοι «βαρόνοι» των ακινήτων έγιναν πιο πλούσιοι καθώς τα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία στα χαρτοφυλάκιά τους ανέκαμψαν από τα χαμηλά του 2020. Εκτός Ουάσινγκτον –όπου ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος των ακινήτων που κατοικεί στην πρωτεύουσα ο ιδιοκτήτης της Washington Nationals Ted Lerner είναι φτωχότερος κατά $100 εκατ. εφέτος- οι μεγιστάνες του real estate που εδρεύουν σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Λος Αντζελες και Παλμ Μπιτς είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από την περυσινή χρονιά.

Στην κορυφή, ο Ντόναλντ Μπρεν, με έδρα την Καλιφόρνια, παραμένει ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος ακινήτων στις ΗΠΑ με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία $16,2 δις. σχεδόν $1 δις. υψηλότερη από πέρυσι. Ο μεγαλύτερος κερδισμένος, όμως, φαίνεται πως είναι ο μεγιστάνας του κλάδου τυχερών παιχνιδιών και ακινήτων με έδρα το Σικάγο, Neil Bluhm, του οποίου η καθαρή περιουσία αυξήθηκε κατά $2,4 δις. στα $6,4 δις.

Δισεκατομμυριούχοι με βιομηχανικά χαρτοφυλάκια ακινήτων, όπως ο Leonard Stern στο New Jersey και η Southeast και ο H. Ross Perot, Jr. στο Τέξας, έχουν επίσης ενισχύσει την περιουσία τους σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες τιμές για τα βιομηχανικά περιουσιακά στοιχεία