Ο Δ. Παιανίας παραχωρεί οικόπεδο για την ανέγερση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου
Ο Δ. Παιανίας παραχωρεί οικόπεδο για την ανέγερση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου

Ο Δ. Παιανίας παραχωρεί οικόπεδο για την ανέγερση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου

Ένα αίτημα που είχαν υποβάλλει με αγωνία εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κορωπίου, βρήκε ανταπόκριση και έγινε αποδεκτό από τη δημοτική Αρχή της Παιανίας.
RE+D magazine
02.06.2021

Την παραπάνω απόφαση πήρε το Δ.Σ στην τελευταία του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο δήμος ενέκρινε την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου, καθώς το συγκεκριμένο δεν διαθέτει δική του στέγη.

   Τη σχετική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη προχτεσινή συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη και θα παραχωρηθεί οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στα Γλυκά Νερά, με σκοπό να καλύψει γενικότερα τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Ανατολικής Αττικής. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές), που θα αναλάβει και το κόστος μελέτης και κατασκευής του νέου σχολείου.

   «Το θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και εξηγεί: «Οι εκπρόσωποί του έκαναν ένα κάλεσμα προς τους δήμους, ώστε να βρεθεί ένας χώρος για το συγκεκριμένο σχολείο, καθώς δεν διαθέτει δική του στέγη κι εκεί που φιλοξενείται τώρα υπάρχουν πολλά προβλήματα. Άλλοι δήμοι, όπως και ο δήμος Κορωπίου, επίσης είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν, αλλά δεν διέθεταν χώρο. Εμείς έχουμε την τύχη να διαθέτουμε τον κατάλληλο χώρο, αυτό που δεν έχουμε ως δήμος είναι επαρκή αριθμό σχολείων. Δημότες, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο Ειδικό Σχολείο, ήρθαν στο γραφείο μου και εξέφρασαν την αγωνία τους για τα κτίρια, στα οποία στεγάζεται τώρα το σχολείο. Έτσι, θελήσαμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους και από τη στιγμή που είχαμε αυτή τη δυνατότητα δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη».

   Αμέσως μετά ο δήμαρχος Παιανίας αναφέρει το πώς ξεπεράστηκε ένα πρόβλημα: «Εμείς ως δήμος μέχρι ένα σχολείο μπορούμε να εντάξουμε στο ''Αντώνης Τρίτσης'' κι έχει μπει το 5ο Δημοτικό Παιανίας. Επικοινώνησα λοιπόν με τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ. Και οι Κτιριακές Υποδομές ανταποκρίθηκαν με τη σειρά τους, από τη στιγμή που εμείς βάζουμε το οικόπεδο και πλέον όλα θα προχωρήσουν με σκοπό να ανεγερθεί ένα Ειδικό Σχολείο υπερτοπικού χαρακτήρα, δηλαδή όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αλλά για να εξυπηρετηθούν μαθητές και από άλλες περιοχές, όπως από την Αγία Παρασκευή που είναι δίπλα μας ή από την Πεντέλη, από τα Βριλήσσια και από αλλού».

   Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αυτό ακριβώς τονίζει ο κ. Μάδης, αναφέροντας: «Είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα ζητήματα και την ίδια ευαισθησία έδειξε και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ανταποκρίθηκε σε αυτό το λεπτό θέμα και ενέκρινε την παραχώρηση του συγκεκριμένου οικοπέδου. Δικαίωμα στην εκπαίδευση έχουν όλοι, δεν γίνεται να υπάρχουν διακρίσεις στη μόρφωση. Έτσι, αυτή η απόφαση του Δ.Σ. πάρθηκε με γνώμονα την ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης, την αποτροπή των διακρίσεων, την ενίσχυση της ειδικής αγωγής και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

   Όπως είναι φυσικό, οι γονείς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά την είδηση της παραχώρησης του οικοπέδου και αν δεν υπάρξουν σοβαρές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ή δεν προκύψει κάποιο ζήτημα με την αρχαιολογική υπηρεσία, το χρονοδιάγραμμα στοχεύει κατ' αρχήν στην τριετία.

   Στο τέλος, ο κ. Μάδης επισήμανε στον γενικότερο σχεδιασμό του δήμου Παιανίας γύρω από την Παιδεία λέγοντας: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα δήμαρχος, ο τομέας της Παιδείας αποτελεί προτεραιότητα. Μάλιστα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, για το οποίο έχει εκδοθεί και οικοδομική άδεια. Το σχέδιο ''Παιδεία 2021-2023'' περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ανέγερση ακόμη δύο σχολικών δομών, του 3ου Νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών και του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας. Και για τα δύο βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης της μελέτης».