Ο Σκλαβενίτης Πικερμίου στο χαρτοφυλάκιο της ICI REIC
Ο Σκλαβενίτης Πικερμίου στο χαρτοφυλάκιο της ICI REIC

Ο Σκλαβενίτης Πικερμίου στο χαρτοφυλάκιο της ICI REIC

Το κατάστημα είναι συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 8.817 τ.μ
RE+D magazine
03.08.2021

Το ακίνητο που στεγάζει το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στο Πικέρμι απέκτησε η Intercontinental International REIC.


Πρόκειται για διώροφο ακίνητο με υπόγειο συνολικής επιφανείας 4.408,32 τμ με parking επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663,58 τ.μ επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 1 & Λ. Μαραθώνος 4 στο Πικέρμι του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου το οποίο είναι μισθωμένο με μακροχρόνια μίσθωση στην εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε”. Η ICI πλειοδότησε σε σχετικό ιδιωτικό διαγωνισμό καταβάλοντας €8.086.970

Η αγορά χρηματοδοτήθηκε σχεδόν εξολοκλήρου από το ομολογιακό δάνειο €40 εκ που έχει συναφθεί με την Eurobank.

Συγκεκριμένα η εταιρεία προχώρησε στις 27.7.2021 στην έκδοση ομολογιών αξίας στο άρτιο ποσού 7.000.000 ευρώ, οι οποίες καλύφθηκαν εν συνεχεία εξ’ ολοκλήρου από την παραπάνω τράπεζα.

Το δάνειο έχει διάρκεια έως 5 έτη, υπό την προϋπόθεση της τήρησης συνηθισμένων τυπικών για τις συναλλαγές αυτές χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων.

Δράττοντας της ευκαιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ευάγγελος Ι. Κοντός καλωσορίζει ένα ακόμη κατάστημα (υπεραγορά) της εταιρείας Σκλαβενίτης στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας, με την απόκτηση του οποίου διευρύνεται σημαντικά η συνεργασία με τον εν λόγω μισθωτή σε 4 καταστήματα, συνολικού μικτού ενοικιάσιμου χώρου 8.817 τ.μ.

Υπενθυμίζεται οτι το χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει τρία ακόμα ακίνητα που είναι μισθωμένα στην ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Λειβαδιά, στην Παχειά Άμμο στην Κρήτη, και στο κέντρο του Πειραιά.

Με την απόκτηση του συγκεκριμένου ακίνητου η αξία του χαρτοφυλακίου της ICI αυξάνεται στα €115,60 εκ (επί τη βάση αποτελεσμάτων 31/12/20), ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η πραγματοποίηση κατά 50,3% του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας (συνολικού ύψους €40 εκ), στοχεύοντας στην πλήρη ολοκλήρωση του έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.