Πάνω από τα 23.000 δολάρια η τιμή του bitcoin
Πάνω από τα 23.000 δολάρια η τιμή του bitcoin

Πάνω από τα 23.000 δολάρια η τιμή του bitcoin

Η τιμή του bitcoin σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ εχθές στις αγορές, μόλις μία ημέρα αφού είχε υπερβεί για πρώτη φορά το ορόσημο των 20.000 δολαρίων, εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος από μεγάλους επενδυτές.
RE+D magazine
18.12.2020

Γιατί παρατηρείται άνοδος στα κρυπτονομίσματα.
Το πιο προβεβλημένο κρυπτονόμισμα του κόσμου εκτινάχθηκε 10,5% στα 23.655 δολάρια, με τα κέρδη του να φθάνουν φέτος στο 220%, καθώς ενισχύθηκε από τη ζήτηση μεγάλων επενδυτών, οι οποίοι προσελκύστηκαν από τις προοπτικές που προσφέρει για γρήγορα κέρδη και από την αίσθηση ότι μπορεί να προσφέρει κάλυψη από τον πληθωρισμό.

Η τιμή του μικρότερου κρυπτονομίσματος ethereum, το οποίο συχνά κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το bitcoin, σημείωνε άνοδο 1,75%.

Με την προσφορά του bitcoin να έχει οροφή τα 21 εκατομμύρια, οι επενδυτές βλέπουν σε αυτό μία κάλυψη έναντι του πληθωριστικού κινδύνου καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες προσφεύγουν σε πακέτα στήριξης ως αντίδραση στην πανδημία της COVID-19. «Θα υπάρξει αναζήτηση για εναλλακτικά νομίσματα λόγω της σταθερής απομείωσης της αξίας του χρήματος που κυκλοφορεί», ανέφεραν αναλυτές της Deutsche Bank σε σημείωμά τους, προσθέτοντας ότι διαφαίνεται πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το bitcoin.

Τα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκαν πριν από μία δεκαετία αλλά γρήγορα συνδέθηκαν με το έγκλημα, με προβλήματα στη διαπραγμάτευσή τους και με μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών και μόλις στα λίγα τελευταία χρόνια άρχισαν να προσελκύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κλασικούς επενδυτές.

Το bitcoin παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από τα περισσότερα παραδοσιακά στοιχεία ενεργητικού, αλλά οι θεσμικοί επενδυτές άρχισαν να αποβάλουν τις επιφυλάξεις τους έναντι των κρυπτονομισμάτων καθώς οι καλύτερες υποδομές κάνουν πιο προσβάσιμες τις αγορές τους. Το ράλι του 2020 καθοδηγήθηκε επίσης από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι θα αποτελέσει μία κανονική μέθοδο πληρωμών, με την PayPal να ανοίγει το δίκτυό της στα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι ή επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το bitcoin για το εμπόριο.