Πάρκο με παιδική χαρά και ποδηλατόδρομο κατασκεύαζει ο ΟΛΠ στο λιμάνι
Πάρκο με παιδική χαρά και ποδηλατόδρομο κατασκεύαζει ο ΟΛΠ στο λιμάνι

Πάρκο με παιδική χαρά και ποδηλατόδρομο κατασκεύαζει ο ΟΛΠ στο λιμάνι

Την κατασκευή ενός πάρκου με παιδική χαρά και ενός ποδηλατόδρομου, εντός της λιμενικής ζώνης στην περιοχή της κρουαζιέρας, ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε.
RE+D magazine
01.04.2021

Εντός της λιμενικής ζώνης στην περιοχή της κρουαζιέρας.

Ο νέος αυτός χώρος αναψυχής θα είναι διαθέσιμος για όλους τους πολίτες, να τον επισκεφθούν και να τον απολαύσουν, ενώ το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ θα μετατρέψει μια έκταση 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε ανοιχτό χώρο με παιδική χαρά, σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στη νέα παιδική χαρά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα πόδια, με τη δημόσια συγκοινωνία, ή με αυτοκίνητο, καθώς θα υπάρχει και χώρος πάρκινγκ με 50 θέσεις στάθμευσης.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου στο δημαρχείο Πειραιά και παρουσίασε την πρόταση του έργου, σημειώνοντας : «Η ΟΛΠ Α.Ε. επιδιώκει πάντα να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών των γειτονικών δήμων. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε μια όμορφη περιοχή του λιμανιού και οι οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΛΠ γι' αυτήν τη σημαντική κίνηση της ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING, δηλώνοντας: «Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για τον Πειραιά. Είναι σημαντικό που το νέο πάρκο αναψυχής θα δημιουργηθεί σε αυτή την περιοχή, καθώς η Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι πολυπληθής και δεν διαθέτει ελεύθερους χώρους. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που αναδεικνύει πως όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της διοίκησης του δήμου, της διοίκησης του λιμανιού και των εκπροσώπων της κυβέρνησης, η πόλη μας μπορεί να αποκομίσει οφέλη για τους πολίτες. Η ενοποίηση λιμανιού-πόλης αποτελεί διαχρονικά ένα ζητούμενο για τον δήμο Πειραιά. Θεωρώ λοιπόν ότι με το σύγχρονο πάρκο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι».

Ο κ. Μώραλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και εξέφρασε την πεποίθηση πως σε ένα διάστημα 3 ετών και με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, θα επιτευχθούν ουσιαστικά οφέλη για την πόλη του Πειραιά, ενώ τόνισε πως ως δημοτική αρχή, θα επιμείνουν στη διεκδίκηση λύσεων που αφορούν περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη την πρωτοβουλία του ΟΛΠ, τόνισε: «Τόσο εγώ και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όσο και οι άνθρωποι του ΟΛΠ, αποδείξαμε ότι η συνεργασία όλων μας είναι μονόδρομος. Ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα για το καλό της πόλης, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με στόχο να αλλάξουμε την πόλη μας και το λιμάνι μας προς ο καλύτερο. Για την κοινωνία, τα παιδιά μας, την οικονομία μας".