Πέντε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κέρκυρα αγόρασε η Grecotel
Πέντε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κέρκυρα αγόρασε η Grecotel

Πέντε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κέρκυρα αγόρασε η Grecotel

Πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών σε Μύκονο και Κέρκυρα, αγόρασε η Grecotel Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 61 εκατ. ευρώ ενώ θα διατεθούν επιπλέον 43 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων και των προς πώληση βιλών.
Share Copy Link
RE+D magazine
05.04.2021

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 61 εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα η Grecotel προχώρησε στην αγορά των ξενοδοχείων Mykonos Star και Μykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina Village και Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα. Οι συμφωνίες εξαγοράς περιλαμβάνουν 3 ξεχωριστές συναλλαγές. 

Οι εξαγορές έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου σε εν λειτουργία ξενοδοχειακές μονάδες τις οποίες εν συνεχεία τις αναβαθμίζει σε Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα. 

Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020.

Στην Κέρκυρα τα ξενοδοχεία Gelina Village Resort, Corfu Nostos Mare Hotel, Basilia Hotel και Hydropolis Waterpark με συνολικά 1700 κλίνες ανήκουν στο  συγκρότημα Gelina resort βρίσκονται στην περιοχή της Αχαράβης και θα ενταχθούν στο Resort Costa Botanica της Grecotel που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Η Αχαράβη, Βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο και σε πολύ κοντινή απόσταση από την λιμνοθάλασσα Αντινιώτη που αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Κέρκυρα, με πολυποίκιλο οικοσύστημα που φιλοξενεί πάνω από 90 είδη αποδημητικών πουλιών, σπάνιες χελώνες, τις μοναδικές Κερκυραϊκές βίδρες, αμμοθίνες με κρινάκια, και άγριες ορχιδέες. Για το η Grecotel βρισκόταν σε επαφές με την ιδιοκτήτρια εταιρεία ήδη από το 2017 

To Mykonos Star διαθέτει 21 ανεξάρτητες σουίτες και η βιλα Μykonos Thea άλλες 4 

Στη Μύκονο, η αλυσίδα διαθέτει το 5* MYKONOS BLU, στην παραλία της ΨΑΡΟΥ.