Πέρασαν στη PRODEA τα δύο ακίνητα στην Συγγρού
Πέρασαν στη PRODEA τα δύο ακίνητα στην Συγγρού

Πέρασαν στη PRODEA τα δύο ακίνητα στην Συγγρού

Περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο της CYREIT
Share Copy Link
RE+D magazine
16.09.2019

Την ολοκλήρωση της απόκτησης των ακινήτων στην Λ. Συγγρού ανακοίνωσε η PRODEA Investments (πρώην Εθνική Πανγαία)

 

Πρόκειται για τα δυο όμορα οικόπεδα στην Αθήνα εκ των οποίων το ένα είναι συνολικής επιφάνειας 6.900. τμ περίπου και βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού & Λαγουμιτζή και το δεύτερο είναι συνολικής επιφάνειας 2 000 τμ περίπου και βρίσκεται επί των οδών Ευρυδάμαντος και Λαγουμιτζή τα οποία περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο της CYREIT το επενδυτικό όχημα που δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου στο πλάισιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης δανεισμού και ανταλλαγής χρεόυς με περιουσιακά στοιχεία

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην εταιρεία PANTERRA στην οποία η PRODEA συμμετέχει με ποσοστό 49% και η εταιρεία STIVALEOUS (του Ομίλου της Dimand A.E) συμμετέχει με ποσοστό 51% , και της Τράπεζα Κύπρου. 

Το τίμημα για την απόκτηση του εν λόγω ακινήτων ανήλθε σε €10 εκατ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 4.704,61 τ.μ. σε περιοχή κοντά στο κέντρο της Αθήνας και με άριστη προσβασιμότητα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η κατεδάφιση των κτηρίων και η ανέγερση κτηρίου ή κτηρίων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, εκτιμώμενης συνολικής επιφάνειας άνω των 24 χιλ. τ.μ. (ανωδομή άνω των 14 χιλ. τ.μ. και υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης 10 χιλ τ.μ.). 

Μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και εκμίσθωσης του ακινήτου, η PRODEA έχει συμφωνήσει την απόκτηση του υπολοίπου 51% της PANTERRA.