Πλειστηριασμοί πολλών εκατομμυρίων μέσα στον Οκτώβρη για μεγάλα ακίνητα
Πλειστηριασμοί πολλών εκατομμυρίων μέσα στον Οκτώβρη για μεγάλα ακίνητα

Πλειστηριασμοί πολλών εκατομμυρίων μέσα στον Οκτώβρη για μεγάλα ακίνητα

Ξαναβγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί το Grand Chalet στην Κηφισιά και τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΕΞΑΠΡΕΤ στη Θεσ/νίκη.
Ειρήνη Θεοφανίδου
07.10.2021

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων και τον Οκτώβριο.

Πιο αναλυτικά, πάνω από 99.500 πλειστηριασμοί βρίσκονται αναρτημένοι στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους οποίους έχουν ξεκινήσει ήδη διαδικασίες με την ερχόμενη εβδομάδα να ξεπερνούν τους 320.
Σημαντικά asset του παρελθόντος βγαίνουν στο σφυρί τον Οκτώβριο με την αρχή να κάνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Πετζετάκις στη Θήβα, με τον διαγωνισμό, ωστόσο, να κηρύσσεται άγονος αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθεί πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΞΑΠΡΕΤ που ήταν εισηγμένη στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου Αθηνών από το 1998 έως και το 2009 οπότε και διέκοψε την δραστηριότητά της. Η τιμή εκκίνησης ορίσθηκε στα €5 εκατ. με επισπεύδουσα την εταιρεία Do Value Greece ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Eagle Issuer Designated Activity Company». Η εταιρεία βγάζει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία της οφειλέτιδας ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΣΣΟ Α.Ε.», που εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης στην οδό Ανατολικής Θράκης συνολικής επιφάνειας 64.051,00 τετραγωνικών μέτρων μετά των επ’ αυτού κτισμάτων.

Μετά από λίγες ημέρες άλλο ένα ακίνητο αναζητά και πάλι αγοραστή. Στις 27 Οκτωβρίου ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Κηφισιάς, το Grand Chalet με τιμή εκκίνησης τα €5.280.000 η επισπεύδουσα Τράπεζα Πειραιώς βγάζει στο… σφυρί το ακίνητο που βρίσκεται στην θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» στο Δήμο Κηφισιάς συνολικής έκτασης άνω των 6 στρεμμάτων που ανήκει στην εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική – Οικοδομική – Τουριστική – Ξενοδοχειακή και εκμετάλλευσης κέντρων εστίασης ΑΕ».

To ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δυο ορόφους. Ειδικότερα, στο υπόγειο (συνολικής επιφάνειας 369,63τ.μ) υπάρχουν βοηθητικοί χώροι και αποθήκες, ενώ στο ισόγειο (766 τμ)  ρεσεψιόν, εστιατόριο, αίθουσα συνεδριάσεων, μαγειρείο και 3 δωμάτια. Στους δυο ορόφους στεγάζονται τα δωμάτια καθώς και βοηθητικοί χώροι.