Ποδαρικό με το δεξί για τη Zeus στην Ουγγαρία
Ποδαρικό με το δεξί για τη Zeus στην Ουγγαρία

Ποδαρικό με το δεξί για τη Zeus στην Ουγγαρία

Κτίριο γραφείων στο επιχειρηματικό κέντρο της Βουδαπέστης αγόρασε η Zeus Capital
RE+D magazine
01.04.2016

Το πρώτο deal του 2016 αφορά κτήριο συνολικής επιφάνειας 22.500 τμ.

 

Κτίριο γραφείων στη καρδιά του Váci út αγόρασε η Zeus Capital Management από τον Ομιλο ανάπτυξης ακινήτων HB Reavis.

 Η τελευταία διαθέτει μεγάλο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο γραφειακών εγκαταστάσεων σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, περιλαμβανομένου και του Λονδίνου. Το τίμημα αν και δεν ανακοινώθηκε ξεπέρασε τα €50 εκατ., ενώ η χρηματοδότηση της πράξης προήλθε από την Ουγγρική UniCredit Bank. Το κτίρο είναι πλήρως ενοικασμένο από το τέλος του 2015. Μεταξύ άλλων το Váci στεγάζει πολυεθνικές  αλλά και διακεκριμένες τοπικές εταιρείες όπως θυγατρικές της MVM Group, τη CRH Hungary, τη Sony Europe, τη Mylan, την Intrum Justitia, GlobeNet και τη Statlogics. 

 Το κτίριο Váci Corner Offices διαθέτει 21.150 τμ. γραφειακών χώρων έχει αποσπάσει δύο σημαντικές διακρίσεις. Τη βέλτιστη διάκριση BREEAM (platinum) και την πρωτιά στις προτιμήσεις των μισθωτών σύμφωνα με τοπικό portal.

 «Απόλυτα ταυτόσημη με την επενδυτική μας στρατηγική και τη νέα μας επενδυτική πλατόρφα που στοχεύει τη Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» χαρακτηρίζει  τη συναλλαγή η επικεφαλής επενδύσεων της Zeus κυρία Λίλα Πατεράκη.

 Σε αντίστοιχο κλίμα οι δηλώσεις του CIO της HB Reavis, Marian Herman, ο οποίος προανήγγειλε  νέες επενδύσεις στη Βουδαπέστη συνολικής επιφάνειας 130.000 τμ.