Ποιοι φλερτάρουν με το πρώην Capsis hotel Rhodes
Ποιοι φλερτάρουν με το πρώην Capsis hotel Rhodes

Ποιοι φλερτάρουν με το πρώην Capsis hotel Rhodes

Δεσμευτική προσφορά φέρεται να έχει καταθέσει εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη και δύο private equity funds.
RE+D magazine
21.05.2015

Έντονο είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το πρώην Capsis hotel Rhodes στο οποίο έβαλε «πωλητήριο» η Eurobank.

 
Στις 13 Μαΐου κατατέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις μη δεσμευτικές προσφορές από σημαντικούς παίκτες του τουρισμού για το συγκρότημα. Από την πλευρά της τράπεζας, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τα σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μονάδα.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, τις τρεις αυτές προσφορές θα αξιολογήσει το τραπεζικό ίδρυμα που εν συνεχεία θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Η συναλλαγή αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν εκπνεύσει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μία προσφορά κατατέθηκε από εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, και άλλες δύο προσφορές από private equity funds.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που η τράπεζα έβγαλε στην αγορά το ξενοδοχείο η ζητούμενη τιμή πώλησής του φέρεται ότι είχε διαμορφωθεί στα €50 εκατ..

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε από την Μαρίκα και τον Θάνο Καψή. Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, η Ντία Καψή-μία από τις δύο κόρες της οικογένειας- πούλησε και επαναμίσθωσε (sale and leaseback) την μονάδα στην Eurobank προς €50 εκατ. Τα μισθώματα στην συνέχεια δεν μπορούσαν να καταβληθούν και η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της Ντίας Καψή και κατά την τελευταία τριετία αναζητά αγοραστή. Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από το 2011.

Το Capsis hotel Rhodes κατασκευάστηκε το 1970, ανακαινίστηκε το 1995, αποτελείται από εννέα ορόφους και διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια δυναμικότητας 1.820 κρεβατιών. Το, τεσσάρων επιπέδων, συνεδριακό κέντρο του πρώην Καψής συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων συνεδριακών χώρων του είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, διαθέτοντας 100 χώρους συσκέψεων και συνολική χωρητικότητα έως 8.000 άτομα.