Ποιους δρόμους κλείνουν τα εργοτάξια της γραμμής 4 του Μετρό
Ποιους δρόμους κλείνουν τα εργοτάξια της γραμμής 4 του Μετρό

Ποιους δρόμους κλείνουν τα εργοτάξια της γραμμής 4 του Μετρό

Τη προσωρινή κατάληψη των χώρων από την Αττικό Μετρό για να ξεκινήσουν τα έργα της γραμμής 4 σε Ακαδημία Κολωνάκι Εξάρχεια Δικαστήρια και Βεΐκου υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.
04.06.2021

Σε Κολωνάκι Εξάρχεια Δικαστήρια και Βεΐκου

 

 

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η προσωρινή κατάληψη των χώρων με στοιχεία που βρίσκεται επί των οδών Ακαδημίας, Κωστή Παλαμά και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, (βλ.σχεδιάγραμμα) των χώρων που βρίσκενται επί της οδού Ακαδημίας μεταξύ των οδών Ασκληπιού και Μασσαλίας, και αυτων που βρίσκονται επί των οδών Ακαδημίας και Κωστή Παλαμά μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου στο Δήμο Αθηναίων.

 

 


Στην πλατεία Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Σπ. Τρικούπη και Στουρνάρη (σταθμός Εξάρχεια)



 

Στα δικαστήρια δεσμέυονται προσωρινά οι χώροι με στοιχεία που βρίσκεται επί της οδού Ευελπίδων στη συμβολή της με την οδό Χρ. Μάντικα, στο Δήμο Αθηναίων και οι χώροι που βρίσκεται επί της οδού Ευελπίδων στη συμβολή της με την οδό Μουστοξύδη.


 

 

Στην πλατεία Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Π. Ιωακείμ και Κανάρη (σταθμός Κολωνάκι)

 

 


Τέλος στο Γαλάτσι τους χώρους επί της Λεωφόρου Βεΐκου στο ύψος του Άλσους Βεΐκου, στον Δήμο Γαλατσίου


   


Υπενθυμίζεται οτι η γραμμή 4 θα εξυπηρετείται από 15 νέους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή

Το έργο του οποίου η σύμβαση θα κυρωθεί από τη τη Βουλή υλοποιείται από την κοινοπραξία των εταιρειών Άβαξ, Ghella και Alstom 

Την προετοιμάσία των εργοταξίων έχει αναλάβει η ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.