Πουλήθηκε το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στη Μύκονο
Πουλήθηκε το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στη Μύκονο

Πουλήθηκε το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στη Μύκονο

Το ιστορικό ξενοδοχείο του ΕΟΤ πουλήθηκε μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας έναντι €16.901.123, δηλαδή 340% της αποτίμησης.
RE+D magazine
20.05.2016

Στην εταιρεία «ΑΣΤΕΡΑΣ 2020» περνά το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» το οποίο είναι ακίνητο του δημοσίου και βρίσκεται στη Xώρα της Μυκόνου.

Δυόμισι φορές πάνω από την αποτίμησή του, πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το ξενοδοχείο Λητώ στη Xώρα Μυκόνου. Η εταιρεία Αστέρας 2020 απέκτησε το ξενοδοχείο με τίμημα €16,9 εκατ. και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ η αγοραπωλησία υπερβαίνει κατά 69% την τιμή εκκίνησης ύψους που ήταν 10 εκατ. ευρώ και είναι, σημαντικά, μεγαλύτερο συγκριτικά με το ύψος αποτίμησης του ακινήτου.

 Σημειώνεται ότι η αποτίμηση του, σύμφωνα με ανεξάρτητους αποτιμητές, ήταν περίπου 5 εκατ. ευρώ, οπότε το ξενοδοχείο πουλήθηκε στο 340% της αποτίμησης ή 2,4 φορές επάνω. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πώλησης αφορούσε ηλεκτρονικό διαγωνισμό (e-Auction) του ΤΑΙΠΕΔ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www. e-publicrealestate.gr.

 Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχολίαζαν σήμερα το πρωί ότι η πώληση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ιδιωτών επενδυτών για την Ελλάδα, τις προοπτικές της οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία που μπορεί να ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και απάντηση στους ισχυρισμούς για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, καθώς οι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να καταβάλλουν σημαντικό υπερτίμημα (premium) για να αποκτήσουν αυτό το ακίνητο.