Πούλησε η Dolphin Capital το Playa Grande Golf
Πούλησε η Dolphin Capital το Playa Grande Golf

Πούλησε η Dolphin Capital το Playa Grande Golf

Η αξία συναλλαγής ανήλθε σε 140 εκατ.
RE+D magazine
17.12.2016

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Playa Grande Golf & Resort στην Δομινικανή Δημοκρατία σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Dolphin Capital στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

 

Αγοραστής η  Third Point LLC (ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 20%) σε κοινοπραξία με την Discovery Land Co Η αξία συναλλαγής ανήλθε σε 140 εκατ. Η Third Point αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις του Playa Grande Golf & Resort οι οποίες ανέρχονται στα τέλη Σεπτέμβρη στα 75 εκατ. Η Third Point έχει επίσης δεσμευτεί να προσφέρει υπέρ της Dolphin €64 εκατ. δια της εξόφλησης μετατρέψιμων ομολόγων της Dolphin Capital συνολικού ύψους $59,2εκατ. τα οποία διακρατούνταν από άλλα κεφάλαια της Dolphin και άλλα €4,7εκατ. σε μετρητά υπέρ της Dolphin. Αυτή η κίνηση πρόκειται να μειώσει τα συνολικά δάνεια της Dolpin Capital σε €102εκατ. από €232εκατ. που ήταν στις 30 Ιουνίου.

 Το Playa Grande Golf & Resort λειτουργεί το Amanera, το πρώτο Aman Resort στη Δομινικανή Δημοκρατία και γήπεδο γκολφ με 10 τρύπες. Στην έκταση 9800 στρτ μπορούν να αναπτυχθούν άλλα δυο  ξενοδοχεία και 400 βίλλες 

 Η εταιρεία καλεί τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα Ελλάδος 10:00, προκειμένου να αποφασιστεί η  παράταση της διαρκειας ζωής του fund για ακόμη τρια χρόνια έως τις  31 Δεκεμβρίου του 2019 Η παράταση κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση προκειμένου η εταιρέια να ολοκληρώσει το επενδυτικό πρόγραμμα και να είναι σε θέση να πωλήσει χωρίς πίεση χρόνου το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και να διανείμει τις σχετικές υπεραξίες στους μετόχους της.

 Σημειώνεται ότι το ΔΣ έχει δεσμευτεί να διανέμει στους επενδυτές τουλάχιστον το 50% του ποσού των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων εντός 3 μηνών από κάθε πράξη.

Τελος η εταιρέια ενημερώνει οτι το σταθερό fee διαχείρισης μειώνεται από €8,5εκατ. σε €6,5εκατ. για το τρέχον έτος και προσαρμόζεται μειούμενο για τα επόμενα. Το 2017 ορίζεται στα €6 εκατομμύρια, το 2018 στα €5εκατ. και το 2019 στα €4εκατ.