Που ποντάρει η NOVAL για το 2021
Που ποντάρει η NOVAL για το 2021

Που ποντάρει η NOVAL για το 2021

Σε προνομιούχα κτίρια γραφείων με πιστοποίηση σχεδιασμού LEED και WELL, τη μετατροπή πρώην βιομηχανικών ακινήτων σε κέντρα logistics και data centres, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα με κατοικίες και σε έργα αστικής ανάπλασης μικτής χρήσης, κυρίως στην Αθήνα εστιάζει η NOVAL Property
RE+D magazine
19.03.2021

Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 22% της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της

 Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 22% της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της από 298,5 εκατ. ευρώ (στις 31 Δεκεμβρίου 2019) σε 364,6 εκατ. ευρώ (στις 31 Δεκεμβρίου 2020)  η  οποία οφείλεται στον εταιρικό μετασχηματισμό μέσω της ενσωμάτωσης ακινήτων και στην ενεργή διαχείριση των ακινήτων. 

Το 2020 ήταν μια απαιτητική χρονιά για τον κλάδο ακινήτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Ο συνδυασμός των κυβερνητικών μέτρων λόγω της πανδημίας του Covid-19 με τη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση επηρέασε σημαντικά τα έσοδα των εταιριών ακινήτων, όπως και της Noval Property. Ωστόσο δεν καταγράφηκε σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή ενοικίων ή κοινοχρήστων και εξασφαλίστηκε ικανοποιητική ρευστότητα, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στη Noval Property να συνεχίσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της περιόδου. 

Το συγκρότημα γραφείων «The Orbit» στην Αθήνα (Μικτής Δομημένης Επιφάνειας 39.650 τ.μ.) ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του το 2020 και έχει ήδη μισθωθεί σχεδόν πλήρως. Είναι το πρώτο έργο με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) στο επίπεδο Platinum στην Ελλάδα με χρήση της έκδοσης LEED v4. Οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση (Μικτής Δομημένης Επιφάνειας περίπου 25.000 τ.μ.) του εμπορικού κέντρου River West σημείωσαν πρόοδο κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της επέκτασης και να ξεκινήσουν οι εμπορικές της λειτουργίες. 

Υπενθυμίζεται οτι πρόσφατα η εταιρεία σε κοινό σχήμα με το fund Brook Lane πλειοδότησε στο πλειστηριασμό για την πώληση του οικοπέδου της ΕΚΤΑΣΙΣ με τα κεντρικά γραφεία της Kodak επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, προσφέροντας 28,5 εκατ. ευρώ. Στα σχέδια της είναι να αναπτύξει στο οικόπεδο ένα μοντέρνο και φιλικό προς το περιβάλλον πάρκο γραφείων.