Προχωρά άμεσα η δημοπράτηση για το νέο αεροδρόμιο Πάρου
Προχωρά άμεσα η δημοπράτηση για το νέο αεροδρόμιο Πάρου

Προχωρά άμεσα η δημοπράτηση για το νέο αεροδρόμιο Πάρου

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στη δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και Βελτίωση υποδομών του Νέου Αεροδρομίου της Πάρου», προϋπολογισμού €47 εκατ.
RE+D magazine
16.11.2020

Τι περιλαμβάνει το έργο

Στις 10 Νοεμβρίου 2020, το Υπουργείο εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 43 εκατ. € με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τους πόρους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Το έργο αυτό εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου, για αναβάθμιση τουριστικών προορισμών. Με την κατασκευή των νέων έργων στο αεροδρόμιο, το νησί της Πάρου θα αποκτήσει καλύτερη συνδεσιμότητα με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και θα αποτελεί έναν ουσιαστικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων με δυνατότητα να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού συνολικής έκτασης περίπου 12.000 τ.μ. με καταστήματα αφορολόγητων ειδών – κυλικεία – γραφεία εμπορικής χρήσης, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και του εσωτερικού υπηρεσιακού οδικού δικτύου του αεροδρομίου καθώς και την δημιουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Επιπλέον περιλαμβάνει την κατασκευή επεκτεινόμενου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και επεκτεινόμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων, καθώς και την Κατασκευή Φυλακίου ασφαλείας και τη δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων μέσης ημερήσιας παροχής λυμάτων.

Τέλος θα κατασκευαστεί νέος πύργος ελέγχου και πυροσβεστικός σταθμός.