Πρωτιές για την Ελλάδα στα Global Traveller
Πρωτιές για την Ελλάδα στα Global Traveller

Πρωτιές για την Ελλάδα στα Global Traveller

Τρεις νέες διακρίσεις στις ΗΠΑ φέρνουν για μία ακόμη φορά την Ελλάδα και την Σαντορίνη στο προσκήνιο της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, παρά τη διεθνή τουριστική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.
RE+D magazine
15.12.2020

Η Σαντορίνη στο προσκήνιο των αμερικανικών γραφείων.

Στις 14 Δεκεμβρίου και σε διαδικτυακή διοργάνωση απονομής των βραβείων Global Traveller της FX Express 2020, η Ελλάδα αναδείχθηκε για πρώτη φορά αγαπημένος τουριστικός προορισμός διεθνώς, από τους αναγνώστες του δικτυακού περιοδικού trazeetravel.com, τους λεγόμενους "Trazees". Παράλληλα έλαβε την δεύτερη θέση προτίμησης στην κατηγορία Καλύτερος Γαμήλιος Προορισμός, μετά την Ταϊτή και πριν τα νησια Cook. Στην ίδια διοργάνωση η Σαντορίνη διακρίθηκε για 7η κατά σειρά φορά ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη και τιμήθηκε με το βραβείο Best Island in Europe των βραβείων Leisure Lifestyle Awards.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι νέες διακρίσεις της χώρας μας, αυτή τη φορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση της υψηλής θέσης προτίμησης που κατέχει η Ελλάδα ως προορισμός στο εξωτερικό.

Είναι όμως και ένα ενθαρρυντικό σημάδι, ενόψει του 2021, έτος κατά το οποίο θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη. Σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, η χώρα μας θα προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στις διεθνείς αγορές.

Ειδικά οι ΗΠΑ αποτελούν μια πολύ σημαντική αγορά για την χώρα μας διαχρονικά, αλλά και ειδικά ενόψει της νέας σεζόν, ο ΕΟΤ ήδη επεξεργάζεται σχέδιο προβολής με αιχμή του δόρατος το γραφείο του Οργανισμού στις ΗΠΑ το οποίο ενισχύεται και αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο. "Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές των βραβείων και το διεθνές κοινό που τίμησε την Ελλάδα για μία ακόμη φορά με την εμπιστοσύνη του", υπογραμμίζει ο κ. Φραγκάκης.

Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρεία, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν στο τεύχος Δεκεμβρίου του Global Traveller και θα αναρτηθούν στους ιστοτόπους: globaltravelerusa.com, trazeetravel.com webfamily.com. Η Υπηρεσία του ΕΟΤ στις ΗΠΑ παρέλαβε ήδη το βραβείο του διαδικτυακού περιοδικού Trazee Travel.