Πως έκλεισε το deal Πανγαία - Invel
Πως έκλεισε το deal Πανγαία - Invel
  Nέα Deals  |  AEEAΠ

Πως έκλεισε το deal Πανγαία - Invel

EBRD και Πειραιώς στήριξαν με κοινοπρακτικό δάνειο την εξαγορά
RE+D magazine
24.05.2019

Με δάνειο ύψους €55 εκατ., η EBRD συμμετείχε στην εξαγορά ποσοστού 32,7% της Pangea από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με την εξαγορά, η συνολική επένδυση της Invel στην Pangea αναμένεται να υπερβεί το €1 δισ.

Το ποσοστό 32,7% αποκτήθηκε από τηv Invel Real Estate BV (29,8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2,9%) έναντι συνολικού τιμήματος €390 εκατ.

Με την απόκτηση αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το €1 δισ., καθιστώντας την Invel τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελληνική αγορά ακινήτων. Η απόκτηση της Πανγαία ΑΕΕΑΠ από την Invel, υποστηρίχθηκε από την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Invel Real Estate έλαβε επίσης κοινοπρακτικό τραπεζικό δανεισμό με Συντονιστή Διοργάνωσης την Τράπεζα Πειραιώς και συμμετέχοντες την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής (EBRD), την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα

Από το 2015, που ήρθε η EBRD στην Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των €3 δισ. στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού.