Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΒΟΑΚ Χανιά Ηράκλειο
Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΒΟΑΚ Χανιά Ηράκλειο

Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΒΟΑΚ Χανιά Ηράκλειο

Προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους οι αρμόδιοι φορείς και πολίτες.
RE+D magazine
13.08.2021

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά στην κατασκευή του μεγαλύτερου τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα από τα Χανιά έως το Ηράκλειο μήκους 157,5 χλμ. και παράπλευρου / κάθετου δικτύου μήκους περίπου 150 χλμ. (Σύμβαση Παραχώρησης).

Ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους  οι αρμόδιοι  φορείς και πολίτες.

Η παράδοση του Φακέλου έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, του Αντιπερειφεριάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη καθώς και του προέδρου του Ο.Α.Κ. Λευτέρη Κοπάση και του διευθυντή συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Γιώργου Αγαπάκη. 

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως στις 10/09/2021 και μπορούν τόσο οι Φορείς της Κρήτης, όσο και οι πολίτες να εκφέρουν τις απόψεις τους προκειμένου να ληφθούν υπόψη στην σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια. Το έργο που υπολογίζεται να κοστίσει 2 δισ. ευρώ θα ξεκινά από τον Κίσσαμο θα καταλήγει στη Σητεία και θα έχει συνολικό μήκος 300 χιλιόμετρα.

Ο σύνδεσμος για την δημόσια διαβούλευση για τις προτάσεις παρατηρήσεις είναι: http://hello.crowdapps.net/participation-crete/challenges/?c=338