Σε Noval και Brook Lane περνάει το ακίνητο της Kodak
Σε Noval και Brook Lane περνάει το ακίνητο της Kodak

Σε Noval και Brook Lane περνάει το ακίνητο της Kodak

Το σχήμα «The Grid» φαίνεται πως αποκτά το πολυπόθητο ακίνητο της Kodak στον πρόσφατο διαγωνισμό της Ektasis Development.
RE+D magazine
18.02.2021

Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 16.907 τ.μ σε προνομιακή θέση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοδότρια εταιρεία στην οποία συμμετέχουν η ΑΕΕΑΠ Noval Property του ομίλου Στασινόπουλου με την επενδυτική εταιρεία Brook Lane σε ποσοστό 50% - 50% κατεθεσε προσφορά περίπου €28,5 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφανείας 16.907 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, μέσα στο οποίο βρίσκεται ερειπωμένο κτήριο που μέχρι το 2009 φιλοξενούσε την έδρα της Kodak.  Το ακίνητο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες φαίνεται ιδανικό για ανάπτυξη σύγχρονων γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών συνολικής επιφανείας ανωδομής πάνω από 13.000 τμ.

Το περιουσιακό στοιχείο εκτός του παραπάνω σχήματος διεκδικούσαν και οι Prodea ΑΕΕΑΠ σε συνεργασία με την Dimand, το fund Fortress, η Μυτιληναίος και η Ten Brinke. Ως σύμβουλος του διαγωνισμού είχε οριστεί η γνωστή ελεγκτική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών PwC .

H Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία στην Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει 41 ακίνητα, και αποτελείται κατά κύριο λόγο από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης του στις 31.12.2019 ήταν 298,5 εκ. ευρώ. Η εταιρεία συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και αναμένεται να προχωρήσει στην δημόσια εγγραφή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ακόμα και φέτος έαν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

 Η Brook Lane Capital με έδρα το Λονδίνο έγινε γνωστή στην ελληνική αγορά αγοράζοντας το χαρτοφυλάκιο γραφειακών χώρων της πάλαι κραταιάς εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική" που είχε περιέλθει στην Alpha Bank. 

 Οσον αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα της ΕΚΤΑΣΙΣ που βγήκαν σε πλειστηριασμό με προσφορά ύψους 2,6 εκατ. ευρώ το οικόπεδο στον κόμβο Καλυφτάκη πέρασε στην  φαρμακοβιομηχανία Unifarma ενώ στο ακίνητο στον Άγιο Δημήτριο και στο ακίνητο στα Βριλήσσια που λειτουργούν σαν σουπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος πλειοδότησε η ίδια η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέροντας 4,6 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

 Για το κατάστημα που μισθώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με πληροφορίες πλειοδότης ανακηρύχθηκε τοπική εταιρεία, ενώ για το ακίνητο της Κηφισιάς, που ελέγχεται κατά 20% από την Ektasis και φιλοξενεί επίσης κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, πλειοδότησε η εταιρεία Ατλάντα.