Στα €500 εκατ. οι επενδύσεις της Lamda για έργα υποδομών στο Ελληνικό
Στα €500 εκατ. οι επενδύσεις της Lamda για έργα υποδομών στο Ελληνικό

Στα €500 εκατ. οι επενδύσεις της Lamda για έργα υποδομών στο Ελληνικό

Σημαντικό μέρος των έργων θα δημοπρατηθεί εντός του Νοεμβρίου - Μέσα στους προϋπολογισμούς της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται οι ανατιμήσεις βασικών υλικών.
Share Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
11.11.2021

Με βασικό γνώμονα τις ανατιμήσεις των υλικών, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο έχουν βγει οι προϋπολογισμοί των έργων στο Ελληνικό.

Οπως λέει απαντώντας σε ερώτηση του ered.gr η διοίκηση της εταιρείας "παρακολουθούμε αυτή την τάση και πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός, οι διαφανείς διαδικασίες και η ταχύτητα με την οποία προχωράμε είναι η καλύτερη αντιμετώπιση".

Μάλιστα, οι ίδιοι τονίζουν ότι αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη των έργων.

Οσον αφορά στα έργα υποδομών της πρώτης φάσης η εταιρεία υπογραμμίζει ότι θα προσεγγίσουν τα 500 εκατ. ευρώ την ερχόμενη πενταετία. Ένα σημαντικό μέρος αυτών αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του Νοεμβρίου, με στόχο την κατακύρωση των εργολαβιών το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πρόκειται για τα έργα που αφορούν στα οδικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένης της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στην αντιπλημμυρική προστασία, στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, καθώς και σε άλλα έργα που θα διευκολύνουν την πρόοδο του έργου ανάπλασης στο Ελληνικό.

Αναφορικά με τις κτιριακές αναπτύξεις, το πρώτο έργο που θα ολοκληρωθεί στο Ελληνικό το 2023, θα είναι το συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ταυτόχρονα, η Lamda Development προχωρά στην υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων ανάπλασης της πρώτης πενταετίας: την αναβάθμιση της Μαρίνας και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, τον Marina Tower, το Marina Galleria, τoν παραθαλάσσιο οικισμό κατοικιών καθώς και συγκροτημάτων μπροστά από το πάρκο, τον Πύργο που θα στεγάζεται ξενοδοχείο και γραφεία επί της Βουλιαγμένης, καθώς το εμπορικό συγκρότημα.

Η ζήτηση για κατοικίες

Σύμφωνα με την εισηγμένη ο αρχικός σχεδιασμός για την πρώτη φάση του έργου ανάπλασης στο Ελληνικό, είχε ως στόχο την δημιουργία περίπου 800 κατοικιών που περιλαμβάνουν διαμερίσματα στον οικιστικό ουρανοξύστη Marina Tower, αλλά και έναν μικρό αριθμό πολυτελών κατοικιών δίπλα στη θάλασσα.

Ομως, λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης που καταγράφεται η Lamda σχεδιάζει σήμερα να προχωρήσει στην ανέγερση περίπου 1200 επιπλέον κατοικιών την πρώτη πενταετία.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με εκπαιδευτικούς οργανισμούς για τα ιδιωτικά σχολικά συγκροτήματα που θα βρίσκονται μέσα στο έργο.