"Στενή" παρακολούθηση για τα αρχαία στο ελληνικό
"Στενή" παρακολούθηση για τα αρχαία στο ελληνικό

"Στενή" παρακολούθηση για τα αρχαία στο ελληνικό

Μια επιτροπή που θα παρακολουθεί στενά τις εργασίες για την διευκόλυνση και επιτάχυνση της διεξαγωγής των αρχαιολογικών ερευνών και της προστασίας των μνημείων συγκροτείται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το project της Lamda Development στο Ελληνικό.
RE+D magazine
01.02.2021

Τι προβλέπει το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα η Lamda, με την "Ελληνικό ΑΕ" και το Υπ. Πολιτισμού.

 Η παραπάνω κίνηση δεν προκαλεί "έκπληξη" αφού έρχεται μετά την υπογραφή σχετικού "μνημονίου" μεταξύ του επενδυτή της "Ελληνικό ΑΕ" και του αρμόδιου υπουργείου.

Σε συνέχεια του μνημονίου που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο, έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και επιτελικά στελέχη της εταιρείας, συμφερόντων του κ. Σπύρου Λάτση, είναι η «παρακολούθηση της πορείας των αρχαιολογικών εργασιών, η τήρηση των προβλεπόμενων προθεσμιών, η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και η αντιμετώπιση δυσλειτουργιών στα πλαίσια της συνεργασίας, που πιθανόν θα προκύψουν κατά την φάση εκτέλεσης των έργων της αξιοποίησης».

Επίσης στο έργο της Επιτροπής, με πρόεδρο την Έλενα Κουντούρη, αρχαιολόγο και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ θα είναι και η παροχή εισήγησης ή γνώμης προς τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ως συντονίστρια) ή τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (σε ό,τι αφορά τα νεωότερα μνημεία), όπου αυτό προβλέπεται κατά τις διατάξεις του υπογεγραμμένου μνημονίου συναντίληψης.

 

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/